avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... posibil accident rutier, cine ar fi fost vinovatul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

posibil accident rutier, cine ar fi fost vinovatul?

Eram azi cu motoscuterul in bucuresti pe un drum cu o singura banda pe sens si aveam semnal stanga si asteptam pe cei din sens opus sa treaca ca mai apoi eu sa fac stanga pe o straduta unde aveam treaba si in momentul in care cei din sens opus au trecut am executat manevra sa fac la stanga si in momentul ala eram luat in depasire de un autoturism care ma depasit pe partea stanga si era sa ma acroseze daca nu ar fi tras salbatic de volan. Intrebarea mea este: Cine ar fi fost vinovat daca m-ar fi lovit?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 13:59, 16 Septembrie 2019
Conducătorul autoturismului care a efectuat o depășire neregulamentară.
ing. Ioan Ciobanu
In cazul in care intersectia era dirijata, iar tu nu ai pus semnal din timp vina iti apartinea pentru ca nu te-ai asigurat.
Contrar, daca aveai semnal dat din timp si cel din spate a avut timp suficient sa inteleaga ce intentie ai, dar cu toate astea se baga in depasire, era vina lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca Ioan131 Ioan131 Cu câteva zile în urmă am avut parte de un accident rutier. Am depășit o tipa care era cu mașina pe marginea drumului, am semnalizat intenția de ... (vezi toată discuția)