avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate afla suma dintr-un cont bancar după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate afla suma dintr-un cont bancar după decesul titularului, și cum se face succesiunea în acest caz?

Sotia a găsit printre actele soțului decedat de 1 an niște nr.de cont bancar fara a fi specificată posibilitatea sa de a accesa contul. Există o posibilitate legală prin care să solicite bancii aflarea sumelor din aceste conturi? Mai apoi, dacă sumele merită recuperate, poate solicita alături de cei 4 copii să efectueze succesiunea asupra acestor sume?
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: simiga , utilizator 16:05, 18 Septembrie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un notar,demarati procedurile în vederea dezbaterii succesiunii ,notarul public putând să facă o adresa către banca pt a se comunică cuantumul sumelor.In posesia banilor intrati după eliberarea certificatului de mostenitor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc mult pentru răspuns. Dar dezbaterea succesiunii presupune niște cheltuieli financiare. Dacă în conturi sunt 100-200 lei nu merită efortul. Nu s-ar putea afla printr-o manieră legală ce sume sunt în cont?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți altă cale de a afla cuantumul sumei din cont decât prin NOTAR. Datele din contul bancar sunt confidențiale. Este adevărat că notarul nu va face adresă către bancă pe gratis, și informația costă.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va costa mult aceasta solicitare a notarului (nu mai stiu exact, cred ca am platit sub 100 lei pentru 3 banci acum 2 ani).
Daca mergeti la notar va poate indica cam cat costa succesiunea cu toate cheltuielile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte SorinGeo SorinGeo Buna ziua, In cazul decesul parintelui, pentru transferul bancar al banilor in contul personal al acestuia in cel al copiilor mostenitori se percep taxe ( ... (vezi toată discuția)
Succesiune. cont bancar ContSters267790 ContSters267790 a murit socrul meu si consoarta a gasit/aflat ca are un cont la o banca romaneasca cum aflu soldul contului respectiv? nu de alta ......dar ma gandesc la ... (vezi toată discuția)