Sotia a găsit printre actele soțului decedat de 1 an niște nr.de cont bancar fara a fi specificată posibilitatea sa de a accesa contul. Există o posibilitate legală prin care să solicite bancii aflarea sumelor din aceste conturi? Mai apoi, dacă sumele merită recuperate, poate solicita alături de cei 4 copii să efectueze succesiunea asupra acestor sume?
Mergeți la un notar,demarati procedurile în vederea dezbaterii succesiunii ,notarul public putând să facă o adresa către banca pt a se comunică cuantumul sumelor.In posesia banilor intrati după eliberarea certificatului de mostenitor.
mariamagdalena
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va mulțumesc mult pentru răspuns. Dar dezbaterea succesiunii presupune niște cheltuieli financiare. Dacă în conturi sunt 100-200 lei nu merită efortul. Nu s-ar putea afla printr-o manieră legală ce sume sunt în cont?
Dapix
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveți altă cale de a afla cuantumul sumei din cont decât prin NOTAR. Datele din contul bancar sunt confidențiale. Este adevărat că notarul nu va face adresă către bancă pe gratis, și informația costă.
simiga
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu va costa mult aceasta solicitare a notarului (nu mai stiu exact, cred ca am platit sub 100 lei pentru 3 banci acum 2 ani).
Daca mergeti la notar va poate indica cam cat costa succesiunea cu toate cheltuielile aferente.