avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare si stress maxim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare si stress maxim

Buna ziua! Pot considera discriminare la locul de munca faptul ca ,din cauza unui ordin dat "peste noapte " de angajatorul meu sunt nevoita sa stau in stres maxim din 3 in 3 ani deoarece mi se desface contractul de munca si trebuie sa dau concurs din nou pt a ocupa postul pe care sunt angajata de 15 ani ? Mentionez ca sunt angajata pe perioada determinata iar in situatia mea mai sunt apriximativ 20 -30 persoane . Contractul nostru de munca se reinnoieste in fiecare an iar la 3 ani se intampla inevitabilul ... Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 17:11, 16 Septembrie 2019
Cum vi se desface c.i.m. ?
Sunt mai multe elemente care ar trebui analizate respectiv natura postului, angajator public / privat etc. De asemenea trebuie studiata si legislatia speciala (daca exista).

Cu stima,
Buna ziua . Angajatorul e public , suntem angajati pe perioada determinata dar eu personal am 15 ani vechime la locul de munca si pana acum 3 ani ni se reinnoia contractul de munca in fiecare an fara desfacerea contractului . De cand a dat acel ordin angajatorul mare de la bucuresti contractele noastre de munca nu se mai reinnioesc de la sine ci trebuie urmata intreaga procedura (scoaterea posturilor la concurs , publicarea in Monitorul oficial , depunerea de dosare cu toate cerintele ocuparii postului ) E stresant ca se poate inscrie oricine din afara pe postul tau si te poti trezi ca iti ia locul altcineva .
Buna ziua . Angajatorul e public , suntem angajati pe perioada determinata dar eu personal am 15 ani vechime la locul de munca si pana acum 3 ani ni se reinnoia contractul de munca in fiecare an fara desfacerea contractului . De cand a dat acel ordin angajatorul mare de la bucuresti contractele noastre de munca nu se mai reinnioesc de la sine ci trebuie urmata intreaga procedura (scoaterea posturilor la concurs , publicarea in Monitorul oficial , depunerea de dosare cu toate cerintele ocuparii postului ) E stresant ca se poate inscrie oricine din afara pe postul tau si te poti trezi ca iti ia locul altcineva . Multumumesc
Este o procedura corecta .. la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat un c.i.m. acesta inceteaza de drept ... in sectorul bugetar, inseamna ca postul a devenit vacant , dupa care pentru ocuparea lui se urmeaza pasii prevazuti de legislatie..

Alte discuții în legătură

Interpretare art. 85 din codul muncii gigi.ghiga gigi.ghiga Art. 85 din codul muncii poate fi interpretat ca temi legal pentru schimbarea naturii contractului individual de munca din perioada determinata in perioada ... (vezi toată discuția)
Angajari 2010 klaudia772001 klaudia772001 In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)