avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bun comun

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Daca doi tineti, necasatoriti, cumpara un apartament nou de la un dezvoltator imobiliar iar apartamentul este platit integral numai de unul dintre ei, la incheirea contractului de vanzare cumparare apartamentul poate fi trecut pe numele ambelor persoane. Si daca da, cum? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:02, 16 Septembrie 2019
Ati mai adresat aceasta intrebare.
Si v-am raspuns ca, da se poate.
Vor cumpara amandoi in indiviziune, in cotele parti stabilite de ei.
Insa ii convine celui care il achita integral?
Atunci va rog sa-mi explicati de ce notarul le-a explicat ca nu se poate deoarece pe actul de vanzare cumparare figureaza doar un cont bancar din care s-a retras valoarea apartamentului? Si se poate face dupa casatorie conventie matrimoniala de comunitate cu clauza de preciput. Si ca sa va raspund la adoua intrebare. Da, persoana care a achitat doreste sa fie apartamentul pe numele ambelor persoane. Va multumesc pentru bunavointa si promptitudine!
Intrebati-l pe el.
Asta e viziunea dansului, cam mai catolica decat Papa, in opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi titlar si coplatitor prima casa Lavinia1987 Lavinia1987 Poate coplatitorul obliga titularul sa renunte la un apartament cumparat prin programul \"Prima Casa\" daca dovedeste ca avansul a fost achitat aproape ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil prin programul prima casă de persoană necăsătorită. poate deveni ulterior coproprietar actualul partener? Ioana A Ioana A Buna ziua. Daca un cuplu necasatorit locuieste intr un imobil si unul dintre parteneri doreste sa il cumpere prin programul \"prima casa\" pe numele sau si ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta Mihaela  M Mihaela M Intabularea unei locuinte pe numele a doua persoane ( necasatorite),dar cu participare egala la achizitionarea locuintei. (vezi toată discuția)