avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua

As dori ss stiu si eu daca se poate divorta fara acordul meu
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 13:13, 16 Septembrie 2019
Bună ziua!
Da, bineînțeles, dacă se face dovada că raporturile dintre soți sunt grav și iremediabil afectate, se va dispune desfacerea căsătoriei!
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Se poate divorta atat fara acordul dvs cat si in lipsa dvs.
In schimb, daca se intampla sa nu va doriti divortul ar fi indicat sa formulati intampinare in cadrul termenului indicat de instanta si sa va prezentati la proces, cu probe solide, pentru a incerca sa obtineti respingerea cererii de divort astfel incat casatoria sa ramana in fiinta.
Pe de alta parte, daca totusi va doriti divortul, aveti posibilitatea sa obtineti ca acesta sa se pronunte din vina celuilalt sot si sa obtineti si despagubiri banesti.
Luati legatura cu un avocat de pe forum si incercati sa explicati ce anume doriti pentru a fi sfatuit conform nevoilor dvs reale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort a.h a.h imi puteti spune va rog frumos ..ce se poate intampla daca unul dintre soti cere divortul..iar celalalt nu este de acord...nu semneaza cererea...se poate ... (vezi toată discuția)
Trebuie platit cand depun intampinare? ContSters172518 ContSters172518 Depun intampinare pentru respingerea cererii de divort al sotului meu,deoarece nu sunt de acord,adica nu exista motive temeinice pt desfacerea casatoriei ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa divortez ... ajutati-ma adibulbi adibulbi Nu vreau sa divortez ,, va rog ajutati-ma . Pe scurt: in ultima perioada ne amers mar rau cu banii adica sa simtit criza asta ..sotia mea in fiecare dupa ... (vezi toată discuția)