avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie platit cand depun intampinare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie platit cand depun intampinare?

Depun intampinare pentru respingerea cererii de divort al sotului meu,deoarece nu sunt de acord,adica nu exista motive temeinice pt desfacerea casatoriei noastre,avem si 2 copii minori!Inteleg ca nu trebuie sa platesc cand depun intampinarea.Pe 02.02 avem primul termen,si sa depun inainte de aceasta data(5 zile)?!Multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters172518, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:46, 17 Ianuarie 2011
Daca nu sunteti de acord cu divortul depuneti intampinare.In masura in care o concepe un avocat si va reprezinta platiti aceste servicii.
Daca depuneti doar intampinare de respingere a actiunii de divort, nu trebuie sa timbrati.
Intampinarea e gratis, ca sa zic asa ....
Intampinarea nu este obligatorie.( nu prespune plata taxei judiciare de timbru sau a timbului procesual, chiar daca solicitati respingerea actiunii ).
Poate fi depusa, insa , in vederea punctarii pozitiei procesuala, pana la prima zi de infatisare.
[i]In caz ca nu sunteti de acord cu divortul, va trebui sa demostrati , cu martori, inscrisuri, interogatoriu, ca relatia maritala nu este grav si iremediabil afectata.

Totusi, daca sotul dumneavoastra , prin probatoriul administrat , demonstreaza contrariul , actiunea va fi admisa.
Impacarea , in materie de divort , poate avea loc si in etapa procesuala a apelului sau a recursului.

Desigur, aceasta e posibila numai daca exista vointa.

Dragoste cu de-a sila nu se poate, chiar daca exista si copii minori.
Trebuie sa fiti constienta ca, daca sotul isi doreste divortul, pana la urma il va obtine. Simpla depunere a unei intampinari nu inseamna si respingerea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)
Divort lucky65 lucky65 cine poate inainta actele de divort (vezi toată discuția)
Pârâtul în procesul de divorț Gaby875 Gaby875 Bună ziua, vreau să vă rog să-mi spuneți dacă pârâtul intr-un proces de divorț poate să explice in instanță cum au stat lucrurile sau poate să ... (vezi toată discuția)