avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contribuție la stat - elevi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contribuție la stat - elevi

Buna ziua,
X în vârstă de 16 ani a lucrat pe timpul verii cu Contract de muncă printr-un partener. A platit "y" lei săptămânal contribuțiile la stat, precum și un procent către partener.
Acum disponibilitatea lui X este de 2 zile pe săptămână, 4-5 ore. Partenerul ii comunică faptul ca va trebui să achite contribuția la stat tot "y" lei.
Există vreo excepție pentru elevi privind contribuțiile la stat?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: S-Valentina , utilizator 22:21, 16 Septembrie 2019
Buna ziua,

Consultati acest articol: [ link extern ] /

Daniel Vidoe a scris:

Buna ziua,

Consultati acest articol: [ link extern ] /

Înțeleg că se aplică prevederile art. 146 pct.5.2, dar dacă a lucrat 5 zile pe săptămână pe timpul verii, iar contribuția saptamanala era de 75 lei, acum la 2 zile pe săptămână aceeași sumă i se cere ca și contribuție la stat.
Este în regulă?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical - pentru prima oara DLaura DLaura Buna, sunt cu legile pe masa si la fel cu concediile si vreau parerea voastra pentru ca e prima oara cand calculez un concediu medical angajatul are un ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu consiliere consiliere Va rog sa-mi spuneti daca urmatorul calcul salariu contine vreo eroare, cu referire la toate aspectele care au in vedere codul muncii, calcul propriu-zis, ... (vezi toată discuția)
Formula calcul salariu avocatnetforumuser avocatnetforumuser Am o curiozitate: mama mea e angajata la o firma unde se lucreaza in weekend, in august a avut concediu medical 22-28, liberele din sapt 21-27 erau 21 si 25, ... (vezi toată discuția)