In urma solicitarii facute de mine catre firma de leasing pentru eliberarea unei imputerniciri in vederea iesirii din tara cu autoturismul, mi s-a transmis ca este obligatoriu sa platesc 75 de euro cu tva pentru a mi se elibera aceasta, fiind una dintre clauzele specificate in contract. De asemenea, aceeasi suma trebuie sa o achit in cazul in care am nevoie de imputernicire in vederea deschiderii unui dosar de dauna-casco(platesc 75 de euro pentru o foaie pentru a repara masina al carei proprietar este firma de leasing).
Va rog sa ma ajutati cu privire la aceasta speta. Exista vreo posibilitate de a contesta cele scrise in contract?
Din informatiile pe care le detin, la iesirea din tara politia de frontiera nu mai solicita aceasta imputernicire. Pot sa am probleme cu firma de leasing daca ies cu masina din tara fara imputernicire?
orice clauza poate fi contestata cu succes daca este ilegala. si asta in fata instantei. contrar, e greu sa obtineti castig de cauza. e o chestie de oportunitate.
e corect ce spuneti referitor la actele pe care le solicita politia de frontiera romana. ceea ce lipseste e cam asa:
- ce acte solicita politiile de la celelalte frontiere (non-UE, Schengen, etc);
- care sunt procedurile de control din tarile pe unde urmeaza sa circulati.
aici e mai greu de raspuns. poate stie totusi cineva