avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pronuntare program vizita fetita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pronuntare program vizita fetita

Buna seara,

Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in instanta ca sa ia fetita de 1 an si o luna de la domiciliul meu actual, la el acasa, cate 2 sfarsituri de saptamana pe luna si in vacanta de vara cate doua saptamani . Eu sunt de acord sa vina la fetita dar vizita sa fie facuta in prezenta mea avand in vedere varsta fetitei de 1 an.
Va intreb: poate sa aibe castig de cauza si sa poata sa ia fetita de langa mine si sa o duca la domiciliul lui avand in vedere varsta frageda a fetitei?

Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:09, 1 Decembrie 2009
Pentru a lamuri aceasta situatie puteti incerca medierea - este recomandata in astfel de situatii.
Tinand cont de varsta frageda a fetitei, puteti sa va opuneti acestui program, cel putin pana fetita va mai creste putin.....
Puteti foarte bine sa va opuneti solicitarilor sotului dvs,insa instanta va dispune.Astfel,trebuie sa stiti ca acest program de vizita este cel standard practicat in aceste sit, doar daca sotii se iinteleg,inst va dispune in consecinta.Formulati-va propriile aparari fata de solicit sotului,si probati-le,adica:fetita este f.atasata de mama,este f.mica,are nevoie de ingrij atenta si permanenta,lapte,scutece,etc. pe care un barbat cu greu le indeplineste.
Si daca barbatul demonstreaza ca poate indeplini toate aceste "sarcini" cu usurinta ce credeti ca se va intampla?
"Atasamentul" fata de unul dintre parinti este important numai daca este "f puternic" fata de mama. In rest el este negat cu vehementa de instantele de judecata care vor considera ca acesta nu are nici o relevanta in aprecierea "interesului superior" al copilului .
Asa ca puteti sta linistita.
Daca mama mai alapteaza,s-a terminat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Un sfat daca se poate! roxi_roxana roxi_roxana -------------------------------------------------------------------------------- Buna ziua tuturor! Am si eu o fetita de 1an si 2luni,tatal nici macar ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)