avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pronuntare program vizita fetita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pronuntare program vizita fetita

Buna seara,

Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in instanta ca sa ia fetita de 1 an si o luna de la domiciliul meu actual, la el acasa, cate 2 sfarsituri de saptamana pe luna si in vacanta de vara cate doua saptamani . Eu sunt de acord sa vina la fetita dar vizita sa fie facuta in prezenta mea avand in vedere varsta fetitei de 1 an.
Va intreb: poate sa aibe castig de cauza si sa poata sa ia fetita de langa mine si sa o duca la domiciliul lui avand in vedere varsta frageda a fetitei?

Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:09, 1 Decembrie 2009
Nu voi continua acesta discutie, la care v-am mai raspuns odata cu alta ocazie.Am mai spus ca, personal am castigat destule incredintari de minori la tata si sunt convinsa ca nu sunt singura( chiar si pe aici au postat cativa tatici care au castigat custodia) ..imi pare rau de situatia dvs...dar, asta nu inseamana ca nu exista decat acest adevar..desigur, recunosc ca e mult mai dificail decat incredintarea la mam...dar nu sunt de acord ca doar instantele sunt de vina..depinde extrem de mult si ce avocat ati avut si ce probe...ori si alegerea avocatului e tot o alegere, nu:D

sincer, si cu asta chiar ca pun punct( topicul nu era deschis pentru asta) , nu credeti ca ar fi mai bine sa incercati sa promovati o actiune de reancredintaea minorului?nimeriti la alt complet si vedeti...eu cred ca ar fi , cel putin ..mai constructiv:D
Sunt in asentimentul dumneavoastra sa ne oprim si sa lasam loc pentru ca utilizatorul care a initiat topicul sa primeasca sfaturile necesare.
(Despre complete am "nimerit" deja 5....iar despre probatoriu nu mai zic nimic....)

Va urez sa castigati cat mai multe procese indiferent daca sunt in favoarea mamei sau tatalui, dar sa aveti "multumirea sufleteasca" ca solutia data de instanta reflecta cat mai bine "interesul superior al copilului".
alyna25 a scris:

Buna seara,
Eu nu mai alaptez dar sunt in concediu crestere copil, avand in vedere ca fetita are doar 13 luni. Sotul meu are ca martori pe mama lui si pe un coleg de serviciu care trebuie sa demonstreze ca poate sa aiba grije de fetita fara mine. Mentionez ca mama lui nu a locuit cu noi in apartament si nu ne-a ajutat niciodata cu fetita, iar cand venea in vizita nu statea mai mult de 2 ore. Soacra mea mi-a declarat ca ma uraste si e in stare de marturii mincinoase in favoarea fiului ei, ea fiind si motivul divortului nostru. Vreau sa va intreb daca totusi e posibil sa ia fetita de langa mine conform programului cerut de sot in conditiile in care eu am declarat ca sunt de acord cu vizitarea fetitei si o data pe saptamana timp de o zi intreaga, dar sa nu o ia la el acasa fiindca nu e in stare sa o ingrijeasca. Va multumesc anticipat.Pe 7 . 12. 2009 am infatisare si sunt disperata.


Incercati sa prezentati argumentele pe baza de probe in instanta...Pe de alta parte si fostul sot are drepturile sale..doar e tatal copilului.

daca va e teama pentru siguranta copilului , produceti probe in acest sens.Apelati la un avocat.
Poate nu m-am facut inteleasa.Eu nu-i interzic tatalui sa nu-sivada fetita, dar nu sunt de acord ca la varsta de 13 luni sao ia 2 zile la el acasa, in conditiile in care el locuieste singur si nu a stat niciodatacu copilul singur nici macar o zi.
Vroiam sa va intreb daca v-ati mai confruntat cu asemenea situatie si ce sanse are sa castige. Nu sunt o femeie egoista si nu o sa-i interzic fetitei sa mearga la tatal sau, dar sa mai creasca ca sa poata vorbii si mearga in picioare.Va multumesc.
Ca in orice proces, depinde de cum convingeti instanta de acesta realitate.de aceea v-amspus sa apeleti la un avocat.trebuie sa aduceti probe in dovedirea sustinetilor de mai sus.Spre exemplu faprul ca locuieste singur , nu vad ce relevanta ar avea ...exista barbati care se ocupa de copii la fel de bine ( daca nu si mai) decat femeile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Un sfat daca se poate! roxi_roxana roxi_roxana -------------------------------------------------------------------------------- Buna ziua tuturor! Am si eu o fetita de 1an si 2luni,tatal nici macar ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)