avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pronuntare program vizita fetita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pronuntare program vizita fetita

Buna seara,

Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in instanta ca sa ia fetita de 1 an si o luna de la domiciliul meu actual, la el acasa, cate 2 sfarsituri de saptamana pe luna si in vacanta de vara cate doua saptamani . Eu sunt de acord sa vina la fetita dar vizita sa fie facuta in prezenta mea avand in vedere varsta fetitei de 1 an.
Va intreb: poate sa aibe castig de cauza si sa poata sa ia fetita de langa mine si sa o duca la domiciliul lui avand in vedere varsta frageda a fetitei?

Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:09, 1 Decembrie 2009
Desigur, doar ca "s-a terminat" si daca mama nu alapteaza..."s-a terminat" si daca tatal a fost cel care a stat in concediul postnatal "s-a terminat"....defapt totul "s-a termiant" din momentul in care ai ales sa fii tata si nu te-ai informat suficient asupra riscurilor la care sistemul juridic iti supue copilul in caz de divort in "interesul sau superior".....discuti sterile insa.....
ca sa respect tonul:D...o solutie ar fi sa ne interesam de aceste lucruri inainte sa ne asumam responsabilitatea unui copil, unei casatorii, unui divort....nu credeti?

dar as vrea sa adaog ca aici este un site juridic...pentru astfel de discutii exista ( sunt convisa ) site-uri speciale
Buna seara,
Eu nu mai alaptez dar sunt in concediu crestere copil, avand in vedere ca fetita are doar 13 luni. Sotul meu are ca martori pe mama lui si pe un coleg de serviciu care trebuie sa demonstreze ca poate sa aiba grije de fetita fara mine. Mentionez ca mama lui nu a locuit cu noi in apartament si nu ne-a ajutat niciodata cu fetita, iar cand venea in vizita nu statea mai mult de 2 ore. Soacra mea mi-a declarat ca ma uraste si e in stare de marturii mincinoase in favoarea fiului ei, ea fiind si motivul divortului nostru. Vreau sa va intreb daca totusi e posibil sa ia fetita de langa mine conform programului cerut de sot in conditiile in care eu am declarat ca sunt de acord cu vizitarea fetitei si o data pe saptamana timp de o zi intreaga, dar sa nu o ia la el acasa fiindca nu e in stare sa o ingrijeasca. Va multumesc anticipat.Pe 7 . 12. 2009 am infatisare si sunt disperata.
Multe femei sunt in sit dvs,dar dupa cum puteti observa din cursul discutiei,sunt barbati nemultumiti de prejudecata ca nu se pot descurca intocmai ca o mama cu copilul mic,chiar sugar.
Cat despre opinia colegei av.antoanela,si eu sunt de acord cu asta ,dar dupa cum stiti nu intodeauna parerea noastra corespunde cu asteptarile celor care ne-o cer.Imicer scuze ca nu m-am gandit ca un tata ptr copilul sugar poate fi mai prejos ca o mama.:O
av.antoanelageaman a scris:

ca sa respect tonul:D...o solutie ar fi sa ne interesam de aceste lucruri inainte sa ne asumam responsabilitatea unui copil, unei casatorii, unui divort....nu credeti?

dar as vrea sa adaog ca aici este un site juridic...pentru astfel de discutii exista ( sunt convisa ) site-uri speciale



Aveti dreptate, eu ca si alti barbati am gresit ca nu ne-am interesat inainte de casatorie ce ne poate astepta daca ajungem la divort, si mai ales ce ii poate astepta pe copiii nostri.

Sper insa ca cei care viseaza la calitatea de tata macar sa invete din experienta altora si sa inteleaga sa stea cat mai departe de propii copii in timpul relatiei fiind cea mai buna protectie pe care le-o poate asigura copiilor in caz de divort.
Asta e concluzia pe care am tras-o eu . "Tara va vrea prosti" era un slogan imediat dupa revolutie....care acum s-ar traduce "sistemul nu va vrea tati"...

Juridic vorbind , vi se pare normal sa avem acest procent colosal de incredintare catre mama? Credeti ca in alte sisteme juridice e la fel?

Tot juridic vorbind, instantele de judecata nu au si un rol social activ in virtutea caruia trebuiau sa traga semnale de alarma ca traim intr-o societate in care nu exista tati?

Tot juridic vorbind , jurisprudenta care incredinteaza copilul mamai cu diferite motivari , dar , aceleasi criterii sunt negate vehement cand e vorba de tata cum vi se pare?

Tot juridic vorbind, care sunt criteriile pe care instantele le folosesc in analiza asa zisului "interes superior" al copilului?
Vreti sa le analizam juridic?

Putem discuta cat de juridic doriti , insa eu cred ca nu are sens: juridic vorbind , tatii trebuie sa inteleaga ca sistemul nostru juridic acorda copilul mamei si punct. Fara intrebari , fara motivari, fra sa intelegem de ce. Pentru ca asa e "juridic".
Cui nu-i convine si nu accepta nu are decat sa isi caute dreptatea in alta lume....in lumea asta sistemul juridic "imparte dreptatea"....

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Un sfat daca se poate! roxi_roxana roxi_roxana -------------------------------------------------------------------------------- Buna ziua tuturor! Am si eu o fetita de 1an si 2luni,tatal nici macar ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)