avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de inchiriere cu mai multi chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de inchiriere cu mai multi chiriasi

Buna ziua!
Am un apartament care este dat in chirie de 2 ani. Contractul initial de inchiriere a fost intocmit de catre agentia imobiliara care a gasit chiriasii. In acest contract figura o singura persoana ca si chirias, desi in apartament urmau sa locuiasca 3 persoane. Acum a venit vremea sa reinnoim contractul, si as dori sa stiu daca exista posibilitatea de a trece toti chiriasii in contract. Unul din ei este cetatean strain si are nevoie de contract pentru actele de resedinta, presupun ca nu poate rezolva nimic cu un contract in care numele lui nu apare (in prezent contractul este semnat cu alt chirias).
Cum ar fi corect sa procedam?
Multumesc pentru lamuriri!
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
timcyke, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:23, 12 Ianuarie 2024
Buna ziua, legal si mai ales ca o buna masura de preventie pentru dvs. este sa incheiati contractul cu toti chiriasii.
Oare pe același contract de locațiune pot apărea doi chiriași ?
Mulțumesc.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, legal si mai ales ca o buna masura de preventie pentru dvs. este sa incheiati contractul cu toti chiriasii.

Buna seara, da, daca inchirierea se face de catre toti cu privire la acelasi bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere apartament ContSters294553 ContSters294553 Cum se procedeaza daca chiriasul zice initial un numar de persoane, ca dupa ce s-a mutat s-apara mai multe, in conditiile in care in contract nu este ... (vezi toată discuția)
Inchiriere student strain - rezidenta + anaf (finante) - acte necesare darkvisio darkvisio Buna ziua, De curand un student strain a inchiriat apartamentul meu. El m-a rugat sa ii dau actele necesare pentru rezidenta (cele legate de spatiul de ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament pe care chiriașul l-a subînchiriat fără acordul meu și a încasat chirie fără să-mi plătească ceva. cum îmi pot recupera banii? cris.petra cris.petra Buna ziua! In luna martie a acestui an, am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe o perioada de 1 an de zile. Contractul de inchiriere l-am ... (vezi toată discuția)