avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere apartament

Cum se procedeaza daca chiriasul zice initial un numar de persoane, ca dupa ce s-a mutat s-apara mai multe, in conditiile in care in contract nu este specificat numarul de persoane care vor locui in apartament si ei invocand exact acest motiv? Asta ar fi una din probleme, c-as putea sa mai spun si de faptul ca desi li s-a spus ca in apartament nu se fumeaza, ei habar n-au avut de asemenea rugaminte.

Am incercat sa discutam cu chiriasul pe cale amiabila insa a amenintat ca ne da in judecata.

Mentionez ca intermedierea a fost facuta prin agentie imobiliara, insa n-apare nicaieri numele agentiei / agentului - (stiu, stiu, sa ne-nvatam minte de-acum inainte) iar agentul face pe nestiutorul si spune ca problema trebuie rezolvata intre propretari si chiriasi, desi n-a parut sa spuna acelasi lucru la incasarea comisionului.

Multumesc anticipat si seara buna in continuare.

Adriana
Cel mai recent răspuns: ContSters294553 , utilizator 19:22, 27 Iunie 2013
Agemntia de intermediere nu este parte in contractul de locatiune care se incheie strict intre locator si locatar
Exista si agentii imobiliare care se ocupa si de administrarea imobilului,situatie in care acestea contractual isi asuma anumite responsabilitati atat fata de locator cat si fata de locatar
Numarul de persoane care locuiesc efectiv in apartament implica costuri suplimentare la intretinere care revin in sarcina locatarului
Contractul de locatiune prevede strict inchirierea imobilului
Conditionat de clauzele contractual negociate si asumate ,partile pot prevedea clauze concrete asupra numarului de persoane,posibilitatea detinerii de animale de companie,
restrictii privitoare la fumat
Multumesc pentru raspuns.
Mai am cateva intrebari...Ce se intampla daca chiriasul refuza sa semneze act aditional cu conditii mai stricte gen numar de persoane,fara animale si fumat doar in bucatarie si balcon?Clar contractul de fata ii convine mai mult.Cum as putea proceda elegant la ruperea contractului sau evacuarea lor fara sa ajungem la judecata...dansii au platit avans si garantie la semnarea contractului sub inscrisuri personale dar banii le vor fi restituiti numai ca nu vor.Eu ca proprietar ar fi trebuit sa fiu mai avantajat dar se pare ca persona imputernicita de noi(tatal meu)nu a fost atent la toate detaliile.Acum suntem pricopsiti cu ei pe cap.Pb a pornit de la faptul ca in contract scrie doar despre o persoana dar aceea persona si a adus toata familia(7 persoane in loc de 4 cat ne intelesesem initial)
Multumesc o seara buna
Stimat forumist,

Contractul încheiat iniţial are putere de lege pentru părţi, ca principiu.

Nimeni nu îl poate obliga pe chiriaş să semnaze un act adiţional cu clauze mai grele pentru dânsul, cât timp el este protejat de primul contract, aflat în vigoare.

Ca atare, primul contract va ava efecte până va va expira termenl la care este prevăzută închirierea. Respetivul contract nu poate fi atacat, dacă părţile îşi îndeplinesc obligaţiile stipulate.

ªi nu în ultimul rând, aşa cum s-a răspuns anterior, dvs aţi închiriat un bun, iar chiriaşul îl poate utiliza după cum doreşte el, în limitele legii şi ale contractului. Nu văd, deci, nici o problemă că acesta locuieşte cu câte persoane doreşte.

Cu stimă.
Stimate domn Avocat Grigoriu,

Multumesc frumos pentru raspuns si lamuriri.

Lucrurile acestea le intelegem si noi, oarecum, insa avem o problema strict cu faptul ca chiriasul( si credem noi ca nici agentuil n-a fost strain de asemenea subiect) n-a fost transparent de la bun inceput - daca ar fi declarat de la inceput ca vor fi 7 persoane locuind in apartament, nici nu se mai punea problema inchirierii, insa nu cred ca suntem doar noi deranjati de lipsa de sinceritate si transparenta, cu totii avem o mare problema cand vine vorba de asa ceva, cu-atat mai mult cu cat n-am impune niste conditii exagerate. Daca de la bun inceput s-a pornit cu ascunderea adevarului, mi-e si groaza sa ma gandesc la cate am mai putea descoperi pe parcurs.

Contractul e facut in asa maniera incat protejeaza cat se poate de mult chiriasul, insa nu si pe proprietar.
Inteleg, dpdv al chiriasului, sa fie aparat de lege si sa fie luate cat mai multe masuri sa nu fie 'inselat', dar cum ma ajuta pe mine, ca si proprietar?

N-as vrea sa proiectez imaginea unui span sau mai stiu eu ce alta creatura hidoasa, insa mi s-ar parea normal ca, pe bunul meu, sa pot avea si eu niste drepturi, de bun-simt, le-as numi.

N-am sa ma duc sa dau chiriasul afara in urmatoarele 2 ore si nici nu caut sa beneficiez de el, dar am ajuns la concluzia ca e mai bine sa cautam o modalitate de a intrerupe contractul - e chiar asa mult?

Multumesc frumos pentru timpul acordat si o zi buna in continuare.
Buna ziua,

Revin cu alte cateva intrebari daca se poate.
Contractul incheiat trebuie depus la administratia financiara sau la anaf?

In termen de 15 sau 30 zile?In contract nu este specificata o data anume.Care sunt riscurile mele sau ale dansului in caz de neinregistrare in timpul stabilit?

Persoanele care au dreptul de locuit cu persoana contractanta trebuie sa fie de un anumit grad(grad1,2)?

Exista o suprafata minima in m2 de confort?(sa nu ma trezesc cu altii).

Pentru incasarea chiriei lunare cum se procedeaza pentru a dovedi ca am primit-dat chiria?

La sfarsitul contractului dupa cum stiti sunt utilitati,intretinere care vin cu intarziere,care este procedura pentru a fi acoperite si acele cheltuieli?

In contract spune ca la disparitia unei parti contractul devine nul daca se pune alt imputernicit este de ajuns?

In caz de intelegere amiabila trebuie facut o cerere de eliberare in 15,30,60zile?

In contract scrie ca poate fi desfintat ,,prin denuntare unilaterala.(punct)'' apoi niste conditi mai speciale din partea chiriasului cum ca plateste despagubiri daca de buna voie vrea sa plece in primele 6 luni dar nimic specificat de propietar(sa inteleg ca atunci cand zice unilateral se subintelege si cealalta parte automat ?)

Multumesc mult pentru rabdare si o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere fara contract inregistrat gabrielabastea gabrielabastea poate exista vreun fel de raspundere a unui chirias la nemultumirile propietarului atata timp cat nu exista un contract inregistrat la fisc ci doar unul ... (vezi toată discuția)
Duplicatul contractului de inchiriere DorinelD DorinelD Buna ziua.Sunt in dubii in legatura cu administratorul blocului la care ii sunt chirias de peste doi ani,in ce sens:pe data de 9 iulie 2017,a expirat ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi rau platnici ariaint ariaint Buna ziua, Speta este urmatoarea: Un apartament 2 camere mostenit de tatal sotiei mele. anul trecut in vara a fost renovat si dat anunt pentru inchiriere, ... (vezi toată discuția)