avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Duplicatul contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Duplicatul contractului de inchiriere

Buna ziua.Sunt in dubii in legatura cu administratorul blocului la care ii sunt chirias de peste doi ani,in ce sens:pe data de 9 iulie 2017,a expirat contractul de inchiriere(contract pe 1an ),intr-un apartament nedecomandat cu doua camere,nemai inmanand un alt contract nou de inchiriere in continuare,in locul celui vechi,iar dupa 5 luni,in loc de 150€ chiria/luna,am dat 50€ in plus fata de cat plateam pana acum,tot asa,fara sa ne inmaneze un contract de inchiriere.Mentionez ca toate platile lunare pe care s-au facut la administrator,s-a eliberat bon fiscal,dar contractul de inchiriere,ba.Ma poate sfatui cineva unde as putea verifica daca contractul/ele sunt inregistrate fiscal (sau ceva de genul),iar daca e in neregula,cum sa ii pot face reclamatie si unde? Va multumesc anticipat.
(imi cer scuze daca nu am scris in categoria care trebuie)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:50, 4 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul initial de inchiriere cu cine l-ati incheiat ?
Contractul initial continea clauze prin care termenul de inchiriere se poate prelungi prin acordul partilor si prin incheiere de act aditional -parte integranta la contractul de inchiriere ?
Contactati persoana cu care ati incheiat contractul de inchiriere
Verificarea inregistrarii contractelor de inchiriere se face la unitatile teritoriale ANAF
Obligatia inregsitrarii contractului de locatiune intra in sarcina locatorului
Neinregistrarea contractului de locatiune atrage aplicarea sanctiunilor prevazute pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala
Contractul de inchiriere l-am incheiat cu,repet,ADMINISTRATORUL blocului in care inca ma aflu,in chirie. Dar,repet,de pe data de 9.07.2017 si pana in data de azi,nu mi s-a mai inmanat nici un duplicat al contractului de inchiriere.Am solicitat,acum 5 luniadministratorului ,ca vreau sa am acea copie a contractului,dansul dandu-mi un raspuns ca:"..pentru ce am nevoie. Imi trebuie la ceva?",iar eu i-am raspuns ca sa-l am si eu.Si de atunci nu am vazut nici un fel de contract reinnoit de la dansul,ceea ce m-a pus cu semne de intrebare.Clauze nu a existat in contract,ma refer la acel contract expirat,ca la cel nou nu cred ca ar exista clauze,si nu am de unde sa stiu daca inca nu l-am primit de la dansul.In blocul care ma aflu,toti locatarii sunt in chirie si marea majoritate,sunt in aceeeasi situatie ca a mea (peste 40 de ap.).Am sa incep demersul de a verifica personal daca acest administrator este ok sau nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv ati incheiat contractul de locatiune cu administratorul blocului,dar in contract cine este consemnat drept proprietar al spatiului cu destinatia de locuinta ?
Nu desfasurati demersuri la adresa administratorului de imobil ,ci la adresa proprietarului de drept si de fapt al apartamentelor inchiriate
Puteti verifica la ANAF daca exista inregistrat contractul al carui exemplar nu vi s-a inmanat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Inchiriere student strain - anaf andreea001 andreea001 Buna ziua, Parintii mei au inchiriat de curand apartamentul unui student strain. In cazul de fata, contractul trebuie inregistrat la ANAF sau este ... (vezi toată discuția)