Buna ziua. In curtea in care locuiesc suntem 2 vecini, 2 corpuri distincte. Terenul nu e partajat - desi nu are importanta. Eu am cumparat cu mult anterior vecinului, care a cumparat de la mostenitorii fostei proprietare. Intre timp, eu am construit la corpul meu (cu autorizatie de constructie si acte), insa nu am intabulat, iar cand am dorit sa intabulez anul trecut noile constructii, am descoperit in CF ca acest corp al meu defapt nu mai exista pe CF, caci, topometristul care s-a ocupat de intabularea mostenitorilor din celalat corp, dintr-o "eroare' , a uitat sa treaca si corpul meu, astfel ca acesta e sters total din CF. Am luat legatura cu topometristul, care a refacut lucrarea, si a depus-o la CF, insa CF mi-a solicitat sa obtin acordul notarial al vecinilor din celalat corp pentru lucrarile de cartea funciara. Acestia nu vor sa mi-l dea. I-am si notificat, dar nicio reactie. Pot sa demarez impotriva lor cerere de chemare in judecata pentru obligatia de face, si instanta sa ii oblige in (de exemplu)5 zile de la ramanerea sentintei definitive sa isi dea acordul notarial, in caz contrar sentinta sa tina loc de acord? Am temei legal pt asa ceva? Care este acela? Poate termenul asta pentru acord sa fie mai scurt? Sau pot sa cer doar ca sentinta sa tina loc de acord, fara sa i mai oblige la darea acordului - ca sa nu ma mai lungesc desigur. Va multumesc!
Teren
aledical
Am un teren pe care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 mostenitori cu parti egale terenul , l-am intabulat in 2008 . in februarie am primit un telefon de ... (vezi toată discuția)