avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM si PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM si PSI

Buna ziua,
Pentru o microintreprindere cu 2 angajati cu norma intreaga(administratorul si sotia lui) este necesar sa se contracteze un serviciu extern SSM si PSI? Activitatea firmei este de organizare evenimente, se desfasoara cu precadere la terti(restaurante, locuinte personale,etc.). Ambii angajati au cate un certificat de pregatire in domeniul protectiei muncii de 80 ore(cod COR 315219 si respectiv 241204). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:53, 17 Septembrie 2019
Buna ziua,
Daca au ambi cursul de pregatire de 80 de ore ar fi trebuit sa stie ca se pot ocupa dumnealor ( unul dintre dumnealor) de activitatea de SSM din cadrul firmei, urmand a apela la altcineva pentru partea de PSI-SU ( Serviciu extern, etc.)
Sau pot angaja un serviciu extern care sa faca ambele treburi, SSM si PSI-SU
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Pentru psi-su este asemanator.
In timpul desfasurarii activitatii dvs. trebuie sa aveti in vedere si respectarea instructiunilor proprii ssm si psi-su intocmite de catre firmele unde prestati munca, nu numai pe cele proprii ale firmei dvs. In plus, trebuie sa fiti instruiti de catre firmele la care lucrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii - ssm este necesara la firme mici? DEVEXPERTS DEVEXPERTS Protectia muncii - SSM Buna ziua, Am un SRL nou infiintat COD CAEN 6201, cu un angajat - pe mine - pe functia de programator. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un srl cu asociat unic si cu un angajat violetaflorentina violetaflorentina Dupa inmatriculare si dupa autorizarea de functionare, pot eu ca administrator sa ma ocup de ssm avand curs de 80 de ore si de resurse umane (curs de 80 ... (vezi toată discuția)
Ssm, psi microintreprindere TeoTea TeoTea Buna ziua! Pentru o societate cu 2 angajati, activitate desfasurata la birou,prelucrare date , la sediul social al societatii, ce obligatii sunt din punct ... (vezi toată discuția)