avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia pentru limita de varsta

Sunt barbat si am iesit la pensie pentru limita de varsta la 61 de ani beneficiind de anii munciti in grupa I de munca varsta standard de pensionare a fost redusa cu 4 ani conf. anexa 5 din legea nr. 263/2010. In aceste conditii am intampinat in anumite situatii tratarea in mod diferit fata de pensionarii pentru limita de varsta care s au pensionat la varsta de 65 ani , in sensul ca nu m am bucurat in totalitate de aceleasi drepturi ca si acestia . Aceste drepturi daca sunt aceleasi sunt reglementate in vre un act normativ ? Dar discriminare poate fi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 17 Septembrie 2019
Detaliati despre ce drepturi ati fost privat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varstele la care se cuvin pensia anticipata si pensia anticipata partiala pavellevap pavellevap Perioada de 5 ani prevazuta la art. 62, respectiv art. 65 ale Legii 263/2010, la care se cuvine pensionarea anticipata sau anticipata partial, se scade din ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor - cadre medicale egeorgescu egeorgescu Buna ziua! Care este varsta de pensionare a cadrelor medicale? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta luk2011 luk2011 Buna Tatal meu este nascut in data de 4 Mai 1950 , are stagiul complect de 35 de ani , din care s-au adaugat 4 ani si 9 luni ca a lucrat in Grupa a ... (vezi toată discuția)