avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... restituire taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

restituire taxa timbru

Buna ziua!
Am intentat proces de partaj fostului sot si am obtinut esalonarea taxei de timbru in 12 luni.Pana acum am achitat 5 luni si am avut doar un prim termen de judecata. La acest termen fostul sot a ajuns dupa pronuntarea urmatorului termen de judecata, dar ne-am inteles ca el nu are nici un fel de pretentie si cedeaza partea lui in favoarea mea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Cum ma sfatuiti ca ar fi mai bine sa facea acest acord?Sa depun la dosar acest acord inainte de urmatorul termen si la data stabilita de judecator sa semnam intelegerea sau, exista posibilitatea sa mergem la notar sa facem acest acord (nu partaj voluntar pt ca ar presupune alte costuri) ,
2) Ce trebuie facut pt incetarea taxei de timbru respectiv scoaterea de la ANAF a celor 7 rate de taxa de timbru ramase neachitate ?(Presupun ca pt cele 5 rate achitate deja nu se mai poate face nici o restituire ...)
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Partaj IvanDelia IvanDelia Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa timbru partaj leona777 leona777 buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog. Am deschis proces de partaj impotriva fostului sot, ptr ca nu dorea sa vindem casa, am platit taxa timbru ... (vezi toată discuția)