avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am obținut eșalonarea taxei de timbru pentru partaj ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am obținut eșalonarea taxei de timbru pentru partaj în 12 rate lunare, dar pârâtul a renunțat în favoarea după după cinci luni. Cum procedez în continuare și ce e de făcut pentru a nu mai achita restul ratelor?

Buna ziua!
Am intentat proces de partaj fostului sot si am obtinut esalonarea taxei de timbru in 12 luni.Pana acum am achitat 5 luni si am avut doar un prim termen de judecata. La acest termen fostul sot a ajuns dupa pronuntarea urmatorului termen de judecata, dar ne-am inteles ca el nu are nici un fel de pretentie si cedeaza partea lui in favoarea mea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Cum ma sfatuiti ca ar fi mai bine sa facea acest acord?Sa depun la dosar acest acord inainte de urmatorul termen si la data stabilita de judecator sa semnam intelegerea sau, exista posibilitatea sa mergem la notar sa facem acest acord (nu partaj voluntar pt ca ar presupune alte costuri) ,
2) Ce trebuie facut pt incetarea taxei de timbru respectiv scoaterea de la ANAF a celor 7 rate de taxa de timbru ramase neachitate ?(Presupun ca pt cele 5 rate achitate deja nu se mai poate face nici o restituire ...)
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti incheia o tranzactie pana la sfarsitul cercetarii judecatoresti, caz in care instanta va consfintii aceasta intelegere printr-o hotarare judecatoreasca.
Taxa de timbru restanta trebuie platita integral, altfel veti fi executata de ANAF.
Multumesc !
acest răspuns util
Vă recomand să încheiați un acord de mediere înaintea următorului termen, și, conform legii, taxa de timbru datorată se va reduce la jumătate. Dacă ați fi achitat-o integral până în acest moment, la solicitarea dvs. vi s-ar fi restituit jumătate din aceasta. Contactați un mediator și mergeți împreună cu soțul dvs. să realizați acordul de mediere.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc pt raspuns!Imi puteti spune ce costuri implica acest acord de mediere?
acest răspuns util
Onorariul mediatorului este negociabil, conform legii. Însă rezonabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa timbru Mika v. Mika v. Buna ziua! Am intentat proces de partaj fostului sot si am obtinut esalonarea taxei de timbru in 12 luni.Pana acum am achitat 5 luni si am avut doar un prim ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de timbru in urma acordului de mediere Ramona24 Ramona24 Daca partile reusesc sa se inteleaga la mediator pe divort si partaj sunt scutite de taxa de timbru? (vezi toată discuția)
Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)