Am o nelamurire,
In momentul de fata sunt angajat in baza unui contract de munca pe perioada determinata de 6 luni.COntractul pe care il am nu imi va mai fi prelungit iar din ianurie 2010 ma voi desparti de acest angajator...motivele...criza economica, restructurri, reorganizare, snt prea scump, bla bla bla....
Dar nu asta e important...inainte de semnarea contractului de munca am semnat o oferta de angajare, semnata si stampilata de firma.In oferta erau precizate:
- data de angajare, perioada, clauzele de demisie si concediere, concediu, salariu, bonuri de masa, la cat se renegociaza salariul dupa prelungire si ceea ce ma intereseaza pe mine acum al 13-lea salariu
La sectiunea Drepturi salariale si alte avantaje scrie clar negru pe alb : Se va acorda al 13-lea salariu, in luna decembrie a anului in curs.
In momentul in care , incercand sa iau pulsul, am intrebat de elmi s-a spus ca daca scrie ar trebui sa-l iau, ulterior revenind si informandu-ma ca nu se poate, ca oricum nu se da, ca e contract pe perioada determinata, bla bla bla.
Daca e trecut in oferta semnata de ambele parti trebuie sa-mi dea banii aferenti perioadei lucrate din al 13-lea salariu ?
Trebuia sa fie specificat si in contract ca sa il primesc ?
Daca am dreptul unde sa ma adresez, la ce institutie sau ce trebuie sa fac ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
15:48, 7 Decembrie 2009