Buna ziua! Pe 01.05 s-a inchis magazinul la care am lucrat si toate angajatele au intrat in somaj. Pe 20.05 au inceput sa-mi dea somaj( s-a intarziat mult adeverintele), timp de 9 luni. Sunt gravida in 6 sapt, iar somajul s-ar termina la sf lunii februarie dupa socotelile mele. Cele 126 de zile de pre si post natal calculandu-le, am vazut ca m- as incadra( data probabila a nasterii este 07.05). Ce trebuie sa fac, sa ma duc de acum sa anunt la somaj ca sunt insarcinata? Au dreptul sa-mi refuze pre si post natalul? Si a-ti putea sa-mi spuneti la ce sume se vor raporta cand se vor calcula indemnizațiile? Va rog? Multumesc frumos!
Anuntati AJOFM-ul ca sunteti insarcinata ... nu va vor refuza concediile medicale.
Indemnizatia de maternitate = 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Atentie : pe durata concediilor medicale , plata indemnizatiei de somaj este suspendata
Sarcina
19892018
Buna seara, ma ajuta cineva cum se calculează concediile medicale pre_post natale? Sunt angajata din 13.11.2018 la aceasta data sunt însărcinată 25_26 ... (vezi toată discuția)