avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la pre si post natal si crestere copil daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la pre si post natal si crestere copil daca sunt in somaj?

Buna ziua! Pe 01.05 s-a inchis magazinul la care am lucrat si toate angajatele au intrat in somaj. Pe 20.05 au inceput sa-mi dea somaj( s-a intarziat mult adeverintele), timp de 9 luni. Sunt gravida in 6 sapt, iar somajul s-ar termina la sf lunii februarie dupa socotelile mele. Cele 126 de zile de pre si post natal calculandu-le, am vazut ca m- as incadra( data probabila a nasterii este 07.05). Ce trebuie sa fac, sa ma duc de acum sa anunt la somaj ca sunt insarcinata? Au dreptul sa-mi refuze pre si post natalul? Si a-ti putea sa-mi spuneti la ce sume se vor raporta cand se vor calcula indemnizațiile? Va rog? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2019
Alina.., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 18 Septembrie 2019
Anuntati AJOFM-ul ca sunteti insarcinata ... nu va vor refuza concediile medicale.

Indemnizatia de maternitate = 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Atentie : pe durata concediilor medicale , plata indemnizatiei de somaj este suspendata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)
Sarcina 19892018 19892018 Buna seara, ma ajuta cineva cum se calculează concediile medicale pre_post natale? Sunt angajata din 13.11.2018 la aceasta data sunt însărcinată 25_26 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)