Buna seara.parinti mei au fost casatoriti si impreuna au achizitionat un apartament in rate de la Icral Bucuresti,mama a mai cumparat o casa in constanta cu bani ei dar la notar a fost o greseala si apare doar ea propietara dar cu numele de familie ala tatului.S-au despatit si nu s-a facut partaj,doar divort,tata a ramas in Bucuresti el achitand restul de rate la garsoniera si mama in Constanta iar eu am ramas cu mama.Acum tatal meu a decedat si imi apare o verisoara cu un testament pe toate bunurile lui.As dori sa stiu daca se poate strica si in cat timp se poate atata un testament,pe ce motive as putea sa ma leg (tatal meu a fost internat la spitalul de psihiatrie din Bucuresti ptr probleme la cap,dar asta acum vro 10 - 15 ani),cauza decesului a fost de cancer la varsta de 76 de ani,mai precizez ca testamentul a fost facut cu 2 saptamani inainte sa moara,el fiind foarte bolnav atuncea,am martori care au fost la spital la el chiar inainte sa moare chiar cu 1 luna si tata nu i-a mai recunoscut.Care ar fi cotele de impartire a bunurilor daca nu as putea strica testamentul.
Sfatul meu este sa faceti actiune in instanta pentru anularea testamentului invocand motivele aratate de dvs mai sus si , in plus , invocand faptul ca v-a fost incalcata rezerva succesorala , dvs fiind mostenitor rezervatar conform prevederilor legale!
Succes!
=D>
Testament
elizabeta
buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez si eu ca sotie supravietuitoare de testamentul sotului meu pe care la primit mostenire de la parintii lui (eu nu ... (vezi toată discuția)