avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez si eu ca sotie supravietuitoare de testamentul sotului meu pe care la primit mostenire de la parintii lui (eu nu sant trecuta in testament si nu am copii)
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:36, 19 Aprilie 2010
nu, nu aveti calitatea de legatara.
in caz de deces al sotului dvs, dvs veti culege in calitate de sotie supravietuitoare si bunurile primite de catre sot de la parintii sai.
multumesc, dar daca frati lui au pretentie la averea ramasa dupa frate(care de fapt fusese a parintilor inainte)ce se intampla cu testamentul?
pot cumnatii sa strice testamentul?
depinde de ordinea decesului.. daca au murit mai intai parintii sotului si dupa aia sotul, nu pre pot sa strice testamentul.. dar cumnatii sunt mostenitori rezervatari dupa parintii lor la fel ca si sotul si pot ataca testamentul ptr a si obtine rezerva succesorala..d e asemenea, daca nu aveti copii cu sotul dvs.. ei vin si la mostenirea sotului dvs..daca sotul nu va lasat si el la randul lui testament
fratii nu sunt mostenitori rezervatari.
daca sotul dvs va instituie legatara universala ii veti inlatura pe acestia de la succesiune.
cu privire la mostenirea parintilor acestia au calitatea de mostenitori rezervatari, si intr-un termen de 3 ani de la data decesului defunctului pot solicita reductiunea liberalitatilor excesive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc soti, valabilitate, legatar universal lucian1956 lucian1956 Buna ziua, O familie, sot, sotie, 2 copii (copiii fiind ai sotiei din alta casatorie, purtand numele tatalui lor). Sotii isi fac unul altuia testament, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copillor din familii cu divort bogdana10 bogdana10 Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Suntem 2 surori iar parintii nostri au divortat in urma cu 21 ani. Noi am fost crescute de mama noastra, tatal nostru s-a ... (vezi toată discuția)