Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . În 2018 am primit o condamnare de 9 luni de închisoare prev. de art. 336 alin. 1 c.pen., cu aplicarea art.396 al. 10, C, proc. pen.
În baza art. 83 alin. 1 , 3 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condițiile art. 82 C de 2 ani de la data ramanerii definitive ă hotărîrii.
În cazierul cerut de mine pentru angajare nu a aparut nimic referitor la această sentință. Cand mi-am depus dosarul pentru înscrierea la armata deoarece prin sentinta primita nu mi-a fost interzis nici un drept , am primit inapoi si permisul de conducere, mi sa cerut un nou cazier in care apare detailat toata condamnarea mea.
La analizarea dosarului depus s-a constatat că prin sentinta primită nu imi este interzis să candidez . Mentionez ca la dosar a fost anexat si raspunsul de la minister prin care se confirma ca sentinta respectiva nu imi interzice dreptul de a candida. După o lună și jumătate de la depunerea dosarului sant chemat pentru a fi respins deoarece nu corespund si ca aceasta sentință o sa ramana trecuta in cazier definitiv si o sa apara trecuta ori de cate ori o sa cer cazier pentru aceste scoli si ca nu are rost sa ma îndrept către aceste sisteme pentru scoala sau angajare deoarece nu voi fi primit. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Multumesc anticipat.
Buna ziua. Si atunci de ce sunt respins? Pe ce baza din moment ce am raspunsul favorabil si de la minister. Dacă amânarea nu reprezintă o condamnare de ce se menționează în cazierul judiciar motiv pentru care mi-a fost eliberat cazierul după o săptămână după ce am depus cererea. Multumesc.
Buna ziua. Luni am fost chemat la centrul de recrutare unde am fost anunțat că juristul nu imi accepta dosarul din cauza amânării pedepdesei. Miercuri după discuția cu juristul care a spus că nu este nici o problemă sa candidez comandantul de la centru ă spus că nu mai este el de acord. Dacă amânarea pedepsei nu imi interzice nici un drept si nu este o hotarare de condamnare si am si acordul ministerului de ce dosarul meu nu este primit? Sant purtat între două persoane care o data sant de acord si o data nu. Cum pot sa rezolv aceasta situatie ținând cont că au început deja programarile la probe ? Multumesc.
Cazier
Marius977
Buna seara. În 2018 am primit o condamnare de 9 luni de închisoare prev. de art. 336 alin. 1 c.pen., cu aplicarea art.396 al. 10, C, proc. pen.
În baza ... (vezi toată discuția)
Reabilitare
BogdanCt24
Îmi poate spune cine cum se va face reabilitarea în urma acestei sentinte \" În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 C. proc. pen. rap. la art. 83 C. pen. cu ... (vezi toată discuția)