avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca de noapte

muncesc in domeniul privat de 2 ani numai de noapte zilnic de la ora 19 pina la ora 7 sau 8 pe un salariu de 1000 lei lunar.am cerut acordarea celor 25% precum si plata orelor suplimentare raspunsul fiind nu ti convine drum bun.as dori sa stiu cum as putea sa mi recuperez banii care mi se cuvin in schimbul orelor suplimentare prestate numai de noapte.mentionez ca nu beneficiez nici de zile libere decit cele 2 zile pe saptamina.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:52, 30 Noiembrie 2009
Incercati inti o plingere la ITM iar daca nu se reolva il putetu actiuona in judecata angajatorul potrivit art. 283 din Codul muncii avind la dispositie 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune
Munca prestată între orele 22,00-6,00 este considerată muncă de noapte. Durata normală a muncii de noapte nu va depăşi 8 ore într-o perioada de 24 de ore.

Angajatorul care, în mod frecvent, utilizează muncă de noapte este obligat să informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de muncă.

Salariaţii care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte beneficiază fie de program de lucru redus cu o ora faţă de durata normală a zilei de muncă, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază, fie de un spor la salariu de minimum 25% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată.

Pentru neplata drepturilor salariale cuvenite angajatului, acesta are posibilitatea de a actiona in instanta pe angajator sau de a depune o sesizare la ITM.
Faceti reclamatie la ITM teritorial pentru munca neplatita,reapaus saptamanal neacordat, activitate prestata in timpul noptii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor de noapte mariuspirleciu mariuspirleciu Saptamana trecuta am fost chemat joi la sch.2 iar vineri sch.3. Programul a fost decalat cu o ora ,respectiv la sch.2 am intrat la ora 16 iar la 3 la ora 0.Cum ... (vezi toată discuția)
Spor munca de noapte ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, Daca un salariat efectueaza o data pe saptamana cate o ora munca de noapte, si ii este acordata, de fiecare data in cursul saptamanii urmatoare, ... (vezi toată discuția)
Salariu ContSters334080 ContSters334080 Buna ziua .Ma intereseaza ce salariu se incaseaza la 180 ore lucrate adica 15 zile pe luna numai de noapte de la ora 18 la ora 6 .Multumesc. (vezi toată discuția)