avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor munca de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor munca de noapte

Buna ziua,

Daca un salariat efectueaza o data pe saptamana cate o ora munca de noapte, si ii este acordata, de fiecare data in cursul saptamanii urmatoare, o ora timp liber platit, societatea este obligata sa ii dea si acel spor de 25 % pentru orele de noapte lucrate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 24 Iunie 2010
Buna ziua,
Salariaţii care presteaza munca de noapte beneficiază:
a) fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază;
b) fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată.

1. Munca prestată între orele 22,00-6,00 este considerată muncă de noapte. Durata normală a muncii de noapte nu va depăşi 8 ore într-o perioada de 24 de ore.

2. Angajatorul care, în mod frecvent, utilizează muncă de noapte este obligat să informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de muncă.

3. Salariaţii care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte beneficiază fie de program de lucru redus cu o ora faţă de durata normală a zilei de muncă, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază, fie de un spor la salariu de minimum 25% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată, potrivit art.41 alin.3 lit.f din CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de noapte se calculeaza in functie de numarul de ore lucrate ... max36 max36 Sporul de noapte se calculeaza in functie de numarul de ore lucrate ? Daca lucrezi permanent de noapte se calculeaza tot la nr de ore sau se acorda 25% din ... (vezi toată discuția)
Salariu ContSters334080 ContSters334080 Buna ziua .Ma intereseaza ce salariu se incaseaza la 180 ore lucrate adica 15 zile pe luna numai de noapte de la ora 18 la ora 6 .Multumesc. (vezi toată discuția)
Ore de noapte soucadan soucadan Buna ziua, orele efectuate intre ora 23,00 si 7,00 sunt considerate ore de noapte si pot fi platite cu un spor de 25%, sau trebuie obligatoriu modificat ... (vezi toată discuția)