avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Persoana cu dizabilitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Persoana cu dizabilitate

Bună ziua!
Sunt angajat cu 8 ore din 2007 până in prezent.Eu dispun de salariul meu,plus indemnizația de persoana cu handicap,ca drept,prin legea 448/2006. (indemnizația in prezent este 375 lei,sunt cu gradul accentuat.)
Seful nu a vrut să mă angajeze cu acte ca persoana cu handicap din motive destul de lesne de ințeles: timp mult cu hârțogăriile etc.
Intrebările mele sunt:
1.O prietenă dorește să mă angajeze ca al doilea asistent fotograf,la 4 ore.Pot să lucrez fără să imi pierd indemnizația de handicap,obținută prin drept legal? Am acte doveditoare că sunt persoana cu handicap.
2.Pot să depun dosar de pensie,de vechime, ca persoană cu handicap când doresc să ies la pensie,lucrând ca persoană normală și să am abilitatea de a ieși la pensie la 50 sau 55 de ani..nu mai știu exact vărsta corectă pentru a iesi la pensie?
3. Dacâ depun și actul de persoana cu handicap la al doilea job...pot să lucrez și să nu pierd indemnizația de handicap?
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Abelusca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 21 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti să lucrati fără să va pierdeti indemnizația de handicap.

Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa lucrez? ely8 ely8 Persoana adulta, grad 2 accentuat. As dori da lucrez, Mi se da voie sa fiu salariata si in ce conditii? adica voi pierde indemnizatia de 274 daca voi lucra? (vezi toată discuția)
Sanatate in munca daniel_danut83 daniel_danut83 buna ziua detin un certificat de handicap grad 2 forma accentuata pot lucra 4-8 ore pe zi 5zile pe saptamana fara sa pierd indemnizatia si drepturile in urma ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap gradul ii AdelinaAron AdelinaAron Buna seara! Este posibila angajarea unei persoane cu handicap de gradul II? Care sunt criteriile pe baza carora se poate face angajarea? Multumesc (vezi toată discuția)