avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plasare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plasare in strainatate

Buna ziua.

Am o firma de constructii ce a gasit un santier in Germania.Angajatii mei(muncitorii) as dori sa ramana angajatii firmei mele si nu ai firmei din Germania. Ce acte trebuie sa fac si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru ca muncitorii din Romania sa ramana angajatii mei? De asemenea, de ce acte as avea nevoie pentru firma din Germania pe al carei santier voi lucra?
Potrivit Hotararii Nr. 384 din 11 aprilie pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, ART. 2^1Angajatorii care, potrivit obiectului lor de activitate, execută lucrări sau prestează servicii în străinătate în temeiul unui contract şi detaşează propriii salariaţi în acest scop nu sunt consideraţi agenţi de ocupare a forţei de muncă în sensul prevederilor Legii nr. 156/2000. Firma mea se incadreaza la acest articol? Sa inteleg ca nu am nevoie de acreditare din partea MMPS!?

Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
dacmoto, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 30 Noiembrie 2009
Intrucat nu sunteti Agentie de plasare a fortei de munca, nu va trebuie acreditare din partea Ministerului Muncii.

Nu cred ca va mai trebuie niciun act , deoarece cred ca muncitorii dvs au incheiate c.i.m. inregistrate la ITM.
Pentru a lucra in Germania, va trebuie un contract de prestarii servicii incheiat intre dvs si firma de acolo, iar pentru muncitori act aditional care sa cuprinda prevederile art.18 din Codul Muncii, plus decizia de detasare a acestora la firma din Germania si acordul acesteia privind detasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o firma din strainatate Corina Ganescu Corina Ganescu Buna ziua, As dori sa stiu ce fel de contract va trebui sa se incheie intre o firma de constructii din romania si o firma din strainatate( beneficiar). ... (vezi toată discuția)
Legislatia europeana in privinta intermedierii fortei de munca in interiorul eu georgiana_alexandra01 georgiana_alexandra01 Buna ziua! Lucrez la o agentie de recrutare cu sediul principal in Slovacia. Au o filiala deschisa in Romania (la nivel teoretic, inca nu au un sediu propriu ... (vezi toată discuția)
Plasare forta de munca rartermteo rartermteo cine stie ce firme de plasari de munca sunt fara sa fie tepari? sau de plasare internationala de munca ? (vezi toată discuția)