avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Condiții alegere președinte asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Condiții alegere președinte asociație de proprietari

Ce condiții trebuie să îndeplinească un cetățean român pentru a fi ales președinte al asociației de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:50, 23 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa fie proprietar si major, sa nu fie ruda cu vreun membru al comitetului, cenzor sau cu administratorul si sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiuni economice
in lege nu scrie ca trebuie sa fie roman
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o alta conditie este sa vrea sa fie presedinte !
Ar mai trebui citita si legislatia specifica: Legea nr. 196 / 2018.
Iata ce se spune:
Capitolul III
Drepturile şi obligaţiile proprietarilor
Secţiunea 1
Drepturile proprietarilor din condominii
Articolul 27
Toţi proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociaţiei de proprietari, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie sa aibă capacitate deplină de exerciţiu.

Cred ca ati inteles!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie proprietari dumitrucera dumitrucera Este obligatoriu ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie proprietar si daca da, unde este stipulat?Mentionez ca presedintele asociatiei nu este ... (vezi toată discuția)
Rude de gradul intai care domiciliaza in proprietatea din cadrul asociatiei pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari claudiucatalin claudiucatalin daca domiciliez in apartamentul parintilor mei care sunt proprietarii apartamentului pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Locuim intr-un apartament pe care l-am donat fetei noastre, deci ... Mioara Nana Mioara Nana Locuim intr-un apartament pe care l-am donat fetei noastre, deci actul de proprietate inclusiv contractele de utilitati sunt pe numele ei. Am procura ... (vezi toată discuția)