avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot face puscarie daca nu platesc pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot face puscarie daca nu platesc pensie alimentara!

Ma numesc Georgiana, am un vaietel de 8 ani care in urma procesului a ramas la tata desi avem custodie comuna, doar ca baiatul nu mai vrea la mine, fiind manipulat si intors in potriva mea. Fostul sot nu imi da voiae sa vod copilul nu vrea sa primeasca ajutor financiar si nici bunuri. Am incercat sa imi vad copilul la scoala la care invata dar nu a vrut sa ma vada si a inceput sa ma injure, asa ca am incetat sa il mai caut, mentionez ca si la telefon am sunat si nu a vrut sa vorbeasca tot la fel injurand.La ultimul proces instanta a hotarat sa ii ofer la libera alegere sprijin financiar dar nu am reusit dat fiind ca nu accepta dec intrebarea mea este:Ar putea sa ma dea in judecata ca nu contribui la cresterea copilului pe plan financiar si sa fac puscarie??? Desi tind sa cred ca de aceea nu vor sa primeasca ajutorul meu doar ca sa imi faca rau! CE AS PUTEA FACE?? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:46, 21 Septembrie 2019
Buna ziua,
Trimiteti prin mandat postal in fiecare luna banii de pensie alimentara.
Daca nu-i primite aveti dovada ca ati vrut sa platiti si nu veti intra la puscarie.
Depuneti banii intr-un cont si in clipa cand va va da in judecata penala ca nu ati platit sa puteti achita TOATE datoriile.
Ce inseamna nu accepta ? Ati trimis bani pt copil si v-au venit banii inapoi ?
Codul Penal
Art. 378 - Abandonul de familie

(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
......
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
......
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Detalii: [ link extern ]
În speța dvs, s-a conturat un caz de alienare parentală!
Dacă aveți un program de vizită statornicit prin hotărâre, mergeți la un executor judecătoresc, de va putea solicita inclusiv consilierea psihologică a minorului!
Ar trebui întâi să mergeți la un avocat, sunt multe discuții de purtat!
Cu privire la pensie, dacă a fost stabilită obligatia dvs de a achita o sumă pe lună, puteți merge tot la un executor, prevalăndu-vă de oferta de plată urmată de consemnațiune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor si familie madalinmanea madalinmanea Buna ziua . Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a ... (vezi toată discuția)
Este inclusă în lege alienarea parentală? MihaelaIonela 1 MihaelaIonela 1 Buna ziua .Am nevoie de un răspuns privind alienarea parentala .Este inclusă in lege ?Am tot citit pe diferite forumuri și încă nu M am putut lămuri.Eu ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)