avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi primita in apartament mama/bunica/soacra ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi primita in apartament mama/bunica/soacra in urma unui avc?

Buna ziua,
In martie anul curent nora surorii mele mai mari (M) a sunat-o pe cealalta sora a mea (R) sa-i spuna ca buni a cazut in baie si sa vina sa o ajute sa o ridice. in loc sa sune la salvare.
R a chemat salvarea si a fost internata fiind suspecta de accident vascular cerebral.
Eu impreuna cu R am stat toata noaptea la spital cu M, fara nora si fara nepot (fiul surorii M a avut si el ceva timp in urma avc si este pensionat pe caz de boala). Toata perioada spitalizarii eu impreuna cu R am fost in permanenta la spital, mai putin familia ei.
Pe perioada spitalizarii nora a aranjat ca in momentul externarii sa fie dusa la camin de batrani platind si un avans si refuzand ajutorul nostru sau orice alt ajutor din afara cand i-am propus sa o ia mai intai acasa.
M-am dus sa vad cum e caminul pe care l-a ales ea. Am plecat plangand de acolo.
Am reusit sa o conving sa o duca la un alt camin, am zis eu mai decent, propunandu-i sa platesc eu diferenta la pensia ei.
Sora M nu s-a putut adapta la acest camin si am luat-o la mine pentru o perioada pentru a se mai reface. In acest timp ei au reziliat contractul de la camin.
Am ingrijit-o si a simtit dragostea familiala oferita de mine si de sora R..
Si-a revenit destul de bine si vrea sa mearga acasa. Si nici eu nu mai pot sa o tin.
Este perfect lucida atat ca are nevoie de un minim ajutor ca orice persoana in varsta de 84 de ani. Avea nevoie si inainte dar au lasat-o singura. Ea s-a ocupat de nepot cat a fost mic si de fiu cat a fost in perioada de recuperare in urma accidentului vascular.
Cum pot proceda sa o duc acasa (apartament de 4 camere) daca nora nu vrea sa o primeasca, aceasta motivand ca ea nu se poate ocupa de doua persoane cu probleme? .
Mentionez ca adresa surorii M, din buletin, este adresa in care locuiesc fiul, nora si nepotul care are 32 de ani.
A fost o perioada cand i-a interzis fiului sa mai vorbeasca cu noi la telefon. Desi locuim la o statie distanta, nu au venit odata sa o vada si este la mine de pe 19 iulie 2019.
Multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019
mo20nik, utilizator
Cel mai recent răspuns: mo20nik , utilizator 22:45, 22 Septembrie 2019
Intrebarea este: O pot forta cumva sa o primeasca acasa?
Casa in care locuia buni a cui este?
A fost a bunicii dar a trecut-o pe numele fiului.
La cumpararea apartammentului a contribuit si bunica dand avansul (sau o parte din avans, nu stiu exact) dar fara sa existe nimic scris. Ea spune ca au facut o chitanta intre ei, fara ca ea sa aiba vreun exemplar.
Teama imi este ca fiului, care are si el probleme de sanatate, (chiar si nepotului) le e frica de ea.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
mo20nik, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara alex ale alex ale As avea nevoie de un răspuns la întrebarea : se poate ataca dreptul de uzufruct viager? În condițiile în care bunica a locuit 25 de ani în casa fiului ... (vezi toată discuția)
Externare spital dante07 dante07 Buna ziua, Astazi am fost contactat de spitalul unde bunica mea este internata in urma unui accident vascular cerebral ca trebuie externata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare Paul_Usul Paul_Usul Buna ziua, As dori sa fiu sfatuit cum sa procedez in urmatoarea situatie: Se da un apartament cumparat undeva in '74 si 3 frati(2 frati si o sora). ... (vezi toată discuția)