avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Împărțire datorii după divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Împărțire datorii după divorț

Sunt căsătorită,nu avem copii minori( ambii avem cate un copil din căsătoriile anterioare) si va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa se împartă datoriile care le avem sub forma de credit? Un credit prima casa si inca unul de nevoi personale.Ambele sunt pe numele meu,si sunt facute in timpul căsnicie .Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Mioararomin@gmail.co, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:43, 22 Septembrie 2019
Le veti plati dvs daca sunt pe numele dvs si veti pastra casa. Cereti sa vi se atribuie casa la partaj.
Cu sotul ati discutat sa vedeti ce pretentii are ?
Da,sigur ca am discutam, am vrea sa raman eu cu casa si cu rata de la aceasta,si el...cu cealalta rata de nevoi personale.Doar ca,aceea rată nu stim daca se poate sa i-o transfere doar pe numele lui,el avand salariul foarte mic in raport cu rata.

gi-jane2, moderator
nu o sa se poata.
Mai aveti ceva bunuri de impartit in afara de casa ?
Luati acordul bancii pt partaj si faceti partajul casei la notar,
Ratele la cel de nevoie personale sa le plateasca sotul fara sa preia si in acte. Ar fi bune daca ati putea avea ceva garantii ca plateste ratele.
Avem si o masina. Cam ce ar însemna,,garantii" ?

gi-jane2, moderator
Puteti ca prin actul de partaj incheiat la notar sa se angajeze ca plateste el rata de x lei pe o perioada de. In caz ca nu o face, il puteti executa silit. Banca pe dvs, dvs pe el.

Apasati pe raspunde pt a raspunde, nu pe citeaza

Alte discuții în legătură

Bună ziua. cat durează un partaj la tribunal? menționez ca ... Marius 06 Marius 06 Bună ziua. Cat durează un partaj la tribunal? Menționez ca a fost luata casa prin credit ipotecar. (vezi toată discuția)
Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)
Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)