avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Cat durează un partaj la tribunal? ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Cat durează un partaj la tribunal? Menționez ca ...

Bună ziua. Cat durează un partaj la tribunal? Menționez ca a fost luata casa prin credit ipotecar.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:07, 9 Noiembrie 2023
Dacă a fost cumparata casa prin credit ipotecar. Cum se va calcula suma care trebuie împărțita? Se cheamă un evaluator și dacă valoareaza casa 170 se scade rata cât mai e de plătit și se împarte diferența? De ex valorează casa 180 mai avem de plătit 50 și ar trebui împărțit 130. Sau se calculează cât s-a cheltuit pana în prezent și se împarte suma respectiva?
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
Marius 06, utilizator
Un proces de partaj dureaza minim 1 an.

Veti imparti atat activul - casa, cat si pasivul - creditul ipotecar.

De principiu cel caruia i se atribuie casa va ramane sa plateasca si creditul. Il va despagubi pe celallat cu 1/2 din suma ratelor platite impreuna.
Daca una dintre parti dupa divort a platit singur rata. Cum se va proceda? Daca valoreaza 170.000 euro casa si mai au 30000 euro rata de platit la banca. Se scade suma din 170 ar mai ramane 140. Dupa se imparte la 2 suma care ramane si dupa trebuie sa plateasca partea care nu a platit celuilat adica jumatate din rata din ce a platit singur dupa divort.

apasati pe raspunde,nu pe citeaza
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Daca creditul este comun (contractat in timpul casatoriei si pentru nevoile casatoriei) el va trebui impartit. Daca o singura parte plateste rata in totalitate, cealalta parte trebuie sa restituie 1/2 din ceea ce s a platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Pot sa am pretentii si sub ce forma? sandu_muresan sandu_muresan buna seara, suntem in faza in care sotia mea doreste sa divorteze. doresc sa vin cu anumite precizari lamuritoare. m/a anuntat acum 12 zile despre intentia ei ... (vezi toată discuția)