avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un vecin nesimtit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un vecin nesimtit

Am un nesimtit de vecin care abuzeaza de bunatatea celorlalti vecini..a facut casa la 1 m de gardul comun si si-a facut fereastra de vedere in curtea mea...a facut fosa din tuburi de fantana iar apa din fosa se duce la mine in fantana,fiind la nici 10 m distanta.am facut analize la apa ,rezultat 18% resturi materii fecale. Apoi a pus burlanul de la streasina casei sa curga la mine,si de 3 ani ii tot spun sa l mute dar nimic..Apoi a facut o cusca la porumbei exact pe gardul comun, de peste 5 m inaltime fara sa ma intrebe nimic. Iar ultima ghidusie,i s a umplut fosa si a vidanjat de 2 ori intr o luna,fiind 4 persoane in casa. Ca sa rezolve problema, a scos o parte din apa uzata in drum, printr o inventie facuta in magazie,a pus masina de spalat acolo si scoate apa in drum. Noapte de noapte incepe sa curga apa ,care ajunge in fata curtii mele si balteste toata ziua urmatoare. Am incercat sa vb iar cu el dar devine recalcitrant foarte repede, injura,ca el nu schimba nimic la casa ca nu se teme de nimeni. Cumnatul lui care i a facut casa e un om de afaceri din zona si are multe relatii in oras,deci de aceea nu se teme de autoritati. Ce pot face? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CriTin , utilizator 21:46, 22 Septembrie 2019
Va trebui să formulați o acțiune fondată pe obligația de "a face"!
Trebuie respectate limitele
juridice ale dreptului de proprietate!
De pildă, cf art 615, alin 1 Cod Civil
"Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond."
Multumesc frumos...si pentru celelalte nereguli tot asa trebuie formulata actiune in instanta sau mai intai sa informez primaria,garda de mediu,etc?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
CriTin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara...am o problema cu vecinul de mai sus de mine...si ... CriTin CriTin Buna seara...am o problema cu vecinul de mai sus de mine...si a construit o casa la 1m de gardul dintre noi si are fereastra de vedere. Zilnic deschide geamul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)
Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)