avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Curs valutar prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Curs valutar prima casa

Buna ziua,

Sunt in curs de a lua un apartament prin prima casa prin BCR, la valoare de 53.000 de euro.
In luna ianuarie am facut antecontractul su am platit avansul de 2650 de euro, la cursul Bnr din ziua respectiva. Contravaloarea a fost platita in lei. De vreo luna de zile au iesit toate actele si am facut opinia notariala unde s-a stipulat restul.de suma care trebuie platita si s-a stabilit si un curs euro si implicit suma totala in lei care va trebui virata catre dezvoltator. In opinia notariala este un alt curs decat cel in antecontract. Acum cei de la banca mi-au zis ca trebuie sa suport diferentele de curs. Cel din antecontract si cel din opinia notariala. Intrebarea este, exista un temei legal prin care eu pot sa pun dezvoltatorul sa imi schimbe cursul astfel incat sa fie ca cel din antecontract? Ar trebui sa imi asum eu acest lucru sau notarul trebuia sa fie atent la acest aspect? In opinia notariala este stipulat ca eu imi asum diferentele de curs.

Alte discuții în legătură

Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unei intelegeri bilaterale de plata a unui imobil IonutC82 IonutC82 Buna , As dori si eu sa stiu cateva lucruri despre rezilierea unei intelegeri bilaterale de plata a unui imobil incheiata la un notar public. Am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)