avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bună seara. Tatăl meu a decedat în urma cu 4 ani. In satul natal al tatălui, a rămas o casa cu gradina care a aparținut bunicilor mei. Aceștia i-au lăsat tatălui meu aceasta casa cu gradina, fără a face vreun act. Tatăl meu a mai avut 3 frați care și aceștia sunt decedați. Doi dintre frați au câte un copil iar al treilea nu a avut copii și a lăsat averea prin testament unor străini. Copii fraților, respectiv verii mei nu au nici o pretenție la casa bunicilor mei, stiind ca tatăl meu a primit casa, dar moștenitorul cu testamentul are pretenție la parte din avere. Are acesta dreptul la parte din averea bunicilor. Vreau sa mai specific ca dosarul de succesiune dupa bunicii mei este suspendat din cauza ca moștenitorii nu s-au prezentat. Va mulțumesc anticipat și as fi tare bucuros dacă m-ați putea lămuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Terec , utilizator 11:30, 24 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promisiunea verbala este egala cu zero in acest caz. Cat timp nimeni nu a dat renuntare scrisa la mostenite casa cu gradina se imparte la 4. Cine nu are pretentii trebuie sa accepte mostenirea si apoi sa va faca act de donatie. Daca da doar renuntare atunci averea se imparte la 2 - dumneavoastra si strainul. Daca cei 2 va doneaza partea lor veti primi 3/4 dumneavoastra si va trebui sa il despagubiti pe strain pentru 1/4. Daca nu se prezinta la mostenire se poate doar prin judecata. Copiii pot sa va dea dreptul sa ii reprezentati la mostenire si apoi sa va faca act de donatie. Merg la notar si ii explica ce doresc. Dumneavoastra le platiti actele. Dumneavoastra si strainul va prezentati la notar si faceti actele de mostenire. Apoi negociati cu strainul cat sa ii dati pe partea sa. Daca nu va hotarati veti ajunge la proces.
Fratele care a făcut testament mai trăiește? (oamenii fac testament în timpul vieții și nu ați specificat ce e cu el acum).
Dacă da, își moștenește tatăl.
Dacă a decedat, moștenitorul lui testamentar nu vine la moștenirea bunicilor Dvs.
Fratele care a făcut testamentul este decedat (toți frații sunt decedați) și succesiunea dupa părinții lor (bunicii mei) nu a fost făcută. În acest caz, moștenitorul testamentar are vreun drept? Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Caz concret. Toti au fost expropriati de comunisti. Nimeni nu mai avea nimic. Una din rude face testament pe tot ce are catre o terta persoana din afara familiei cu toate ca nu poseda nimic. Dupa revolutie se returneaza familiei o parte din avere, se recunoaste testamentul si persoana din afara familiei isi primeste partea.
Va mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)
Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)