Buna ziua. Numele meu este Bliahu Ioan,sunt intr o situație complicată in urma unei relații de concubinaj de 11 ani,împreună cu o femeie de,origine română,cu cetățenie Austriacă dobândită în urma unei casnici anterioare cu un cetățean,Austriac. In urma acestei relații au rezultat 2 copii de 7 respectiv 5 ani,care au dobândit cetățenia Austriacă. De curând mama copiilor mei,in varsta de 39 de ani a decis să,relationeze cu un tip in varsta de 25 de ani,fapt ptr care sunt pus intr o situație jenantă de a mi vizita,copii intr un mod,impus de conditiile activității mele de lucrător in M.A.I. Datorită unei înșelăciuni de care am avut parte,de către mama copiilor mei,amploarea conflictelor si lipsa de comunicare amiabilă,ma determina sa apelez,legal la un mod,absolut lipsit de conflicte prin obținerea unui,drept de exercitare,părintească independent si in lipsa,prezenței acelei persoane in preajma copiilor mei. Dat faptul că copii,sunt apropiați și dependenți de mama lor,sunt de acord sa fiu,alături de copii în preajma lor,dar sa fiu la adăpostul legal de a evita orice conflict. Vreau sa mentionez ca,dețin o proprietate sub forma unei,locuințe în Austria,drept bun al nostru ca mama,tată și copii dar,eu sunt proprietar legal si de drept. Iar pentru a locui acolo,mama si copii e nevoie de consimțământul meu,legal. Imi doresc ca sa acord acest,drept mamei si copiilor dar sa nu permit,accesul altei persoane,existând riscul ca acest,bărbat care a locuit,in tari ca spania si germania,sa caute obținerea unor drepturi de ședere în Austria iar copii mei sa aiba de suferit. De aceea daca,ma poate ajuta cineva,in aceasta situatie as fi recunoscător. Vreau sa mentionez ca in certificatele de naștere,figureze tată de drept a copiilor. Va mulțumesc.
Cel mai bine ar fi să rămână în România, să puteți și dvs să vă exercitați nestingherit dreptul la vizită, mergeți la o consultație juridică la un avocat!