avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de tata legitim ...

Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de tata legitim a doi copii minori,dintr o relație de concubinaj cu mama acestora de cetățenie Austriaca,de origine română,intreb în cazul în care copii sunt născuți in Austria cu drept de cetățenie acolo dar care tot o data,conform legi 21/1991 art 5 alin 2 lit.b aceștia au de drept după mine ca cetătenia română totodată beneficiind de alocație de stat și certificat de naștere emis în România pot obține o hotărâre judecătorească pe teritoriul țării de exercitare a drepturilor părintești sau sa pot fii reprezentat în Austria de către un avocat din țară. Am nevoie urgenta de o procedură pentru ca mama copiilor refuză să mi acorde acest drept.
Cel mai recent răspuns: Bliahu I , utilizator 23:57, 1 August 2021
Dacă copiii au reședința obișnuită în Austria, competența este a instanțelor de acolo. Dacă au reședința în Austria, cum încasează alocație din România ?
Domnule Albu mulțumesc ptr răspuns. Copii au sub forma unui act transcris certificat de naștere,emis în România cu CNP,reședință o au în Austria unui imobil,aflat în proprietatea mea pe baza unui,act Notarial declaratie pe propria răspundere ca au drept de folosință a spațiului respectiv,totodată ei beneficiază de alocație de stat din România în calitate de tata si cetățean Roman iar statul Austriac nu plătește integral alocația,aceștia scad suma primita de aici,prin reglementarea unor formulare,europene eliberate de DGASPC din județul I care locuiesc.
Puteți încerca o acțiune, iar dacă se invocă excepția necompetenței instanțelor din România motivați prin faptul că minorii au o reședință temporară în Austria, dar este important de știut dacă copiii frecventează o formă de învățământ sau de supraveghere în Austria.
Da copii urmează sistemul de învățământ acolo. Situația a devenit dramatica o data cu implicarea,mamei copiilor intr o relație cu un cetățean de origine română,la rândul lui căsătorit legal cu o alta femeie de origine română pe care a părăsit împreună cu un copil de doar 3 ani în Germania,diferența de vârstă între mama copiilor mei si respectivul este de 14 ani. Copilul meu cel mic de doar 7 sa aflat în prezenta mea,timp de 2 săptămâni a refuzat să mai fie în prezenta mamei lui si acestui individ,iar azi fiind la serviciu sa prezentat la adresa de domiciliu a mea,cu un document de care nu știu despre,conținutul lui cu un echipaj de poliție din raza localități și a permis sa l ia în afara prezentei mele.
În acest caz, copiii au reședința obișnuită în Austria, iar competența este a instanțelor de acolo. Angajați un avocat din Austria și cereți custodia copiilor.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ruxandra2011 ruxandra2011 Buna ziua, am un baietel de 3 ani, nu sunt casatorita cu tatal lui. Eu si copilul avem cetatenie austriaca, domiciliul deasemenea in Austria, unde s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Alocatiile de stat claumona70 claumona70 Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean Austriac de origine romana din 2001.In urma casatoriei au rezultat 2 copii nascuti in Austria.Conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Exercitare parinteasca Bliahu I Bliahu I Buna ziua. Numele meu este Bliahu Ioan,sunt intr o situație complicată in urma unei relații de concubinaj de 11 ani,împreună cu o femeie de,origine ... (vezi toată discuția)