avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de tata legitim ...

Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de tata legitim a doi copii minori,dintr o relație de concubinaj cu mama acestora de cetățenie Austriaca,de origine română,intreb în cazul în care copii sunt născuți in Austria cu drept de cetățenie acolo dar care tot o data,conform legi 21/1991 art 5 alin 2 lit.b aceștia au de drept după mine ca cetătenia română totodată beneficiind de alocație de stat și certificat de naștere emis în România pot obține o hotărâre judecătorească pe teritoriul țării de exercitare a drepturilor părintești sau sa pot fii reprezentat în Austria de către un avocat din țară. Am nevoie urgenta de o procedură pentru ca mama copiilor refuză să mi acorde acest drept.
Cel mai recent răspuns: Bliahu I , utilizator 23:57, 1 August 2021
Deci asta este singura soluție din tara nu pot rezolva,nimic în urma unei acțiuni în instanță. Ideea ca,este costul unei asemenea acțiuni este destul de mare,data fiind,reprezentarea mea intr un proces prin împuternicirea unui avocat de acolo. Mulțumesc ptr răspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ruxandra2011 ruxandra2011 Buna ziua, am un baietel de 3 ani, nu sunt casatorita cu tatal lui. Eu si copilul avem cetatenie austriaca, domiciliul deasemenea in Austria, unde s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Alocatiile de stat claumona70 claumona70 Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean Austriac de origine romana din 2001.In urma casatoriei au rezultat 2 copii nascuti in Austria.Conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Exercitare parinteasca Bliahu I Bliahu I Buna ziua. Numele meu este Bliahu Ioan,sunt intr o situație complicată in urma unei relații de concubinaj de 11 ani,împreună cu o femeie de,origine ... (vezi toată discuția)