avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe numele unei persoane decedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe numele unei persoane decedate

Bună seara...Am cumparat o casa de la bunica mea in anul 2014 si la notar am întrebat dacă mai trebuie sa plătească bunica ceva impozit pt k a vândut casa si de acolo mi-a spus k nu mai trebuie sa facem nimic...Si acum ia venit să plătească impozit dar ea a decedat.
Cel mai recent răspuns: Anonimoo , utilizator 22:39, 24 Septembrie 2019
Trebuia ca in termen de 30 de zile de la încheierea contractului să duceți la Primărie o copie a contractului și să anuntati schimbarea proprietății. Cred ca scria și undeva va finalul contactului.
Am dus copie de pe contract a două zi după ce a facut actele k asa ne-a spus la notar k asta mai avem de facut k in rest au facut ei tot,dar se pare k nu este asa si nu inteleg de ce a venit să mai plătesc.
raluk0207 a scris:

Trebuia ca in termen de 30 de zile de la încheierea contractului să duceți la Primărie o copie a contractului și să anuntati schimbarea proprietății. Cred ca scria și undeva va finalul contactului.

Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
Anonimoo, utilizator
Păi întrebați la Primărie.
Am fost azi la primarie si mi-a spus k trebuia sa platesc la Trezorerie si cand i-am spus k de la Notar mi-a spus k nu mai am nimic de plătit s-a făcut la Notar,au spus k alea sunt doar taxele pt notar...Nu mai inteleg nimic.
raluk0207 a scris:

Păi întrebați la Primărie.

Cand ati cumparat, ati stabilit un preț.
La pretul menționat în contract, ati platit un impozit către stat (prin Trezorerie/ANAF), care a fost perceput de notar.
La Primărie platiti impozitul pentru terenuri și clădiri.
Vedeți ce reprezintă exact ce aveti de platit. Cereți un certificat de atestare fiscală. Acolo se vad exact datoriile.

Alte discuții în legătură

De ce succesiunea facuta prin judecatorie nu e atat de credibila ca aceea de la notariat ContSters322195 ContSters322195 Zona din care provin este Gorj, unde se extrage carbunele. Din cauza cautarilor de carbune, cariera a negociat cu oamenii privind terenurile si casele aflate ... (vezi toată discuția)
Licitatie finante dorinbirdean dorinbirdean Buna ziua, Doresc sa particip la licitatie unui bun executat de AFP Timisoara. Intrebarea mea este: daca proprietarul bunuluii care este executat nu si-a ... (vezi toată discuția)
Copie după rol Lazar Tatiana Lazar Tatiana Buna ziua, sa dori sa stiu si eu cu pot proceda pt o copie după rol .Am făcut cerere către primărie sa imi dea copie după rol pe o perioada mai lunga pt ... (vezi toată discuția)