avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mașină cu legitimație ,,Persoană cu handicap'' ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mașină cu legitimație ,,Persoană cu handicap'' ridicată de poliția locală și amendă pentru parcare pe loc rezervat: ce aș putea face?

Buna ziua.

In data de 24.09.2019 m-am deplasat la Spitalul Municipal Timisoara impreuna cu sotia mea pentru care are certificat de handicapat grad avansat ( valve mecanice, stop cardio respirator, defribilator cardiac) un consult si am parcat masina in parcarea destinata angajatiilor spitalului, pentru ca parcarea destinata persoanelor cu handicap era ocupata.

Am avut pus pe bord Legitimatia prin care faceam cunoscut ca apartine unei persoane cu handicap. Recunosc ca am observat indicatorul de " Oprirea interzisa cu exceptia angajatilor spitalului"

La intoarcere am gasit doar masina mea ridicata, in timp ce la alta masina am gasit doar o hartie de informare la parbriz. Mentionez ca nu blocam nici un acces. Doar ca eram in zona aceea de actiune de parcare doar pentru angajatii spitalului.

Eu consider ca a fost un abuz prin ridicarea masinii in situatia data. Faptul ca a trebuie sa ma deplasez cu sotia bolnava la marginea orasului unde a fost dusa masina. Acolo am intalnit alte abuzuri:

1. La platirea taxei de eliberare a masinii mi s-a refuzat inmanarea bonului emis de POS, prin care faceam dovada platii .
2. Dupa achitare mi s-a refuzat inmanarea Documentelor si permiterea parasirii locului fiind "sechestrati" in aceea institutie pana la aparitia unui politist de la politia locala ca sa imi intocmeasca Procesul Verbal.

Am cerut sa imi dea voie sa parasesc institutia achitandu-mi toate datoriile neputand sa ma oblige sa stau cu sotia bolnava in masina in camp la marginea orasului ( langa CET , locul de depozitare gunoi) si spunand ca ma voi deplasa eu la politia locala pentru a imi intocmii documentele. Insa am fost refuzat.

Am sunat la 112 si am prezentat politiei situatia si am cerut ajutor. Au fost dispusi sa ma ajute vrut sa trimita un echipaj de la sectia 3. Insa ulterior a aparut aparut un politist de la PL si am sunat din nou la politie si am cerut ca sa nu mai trimta echipajul. Regret acum ca am facut asta.

Regret ca i-am prezentat civilizat politistului nemultumirea mea pentru aceasta si abuzurile lor, inainte de a imi intocmi Procesul Verbal. Pentru ca am indraznit sa ii reprosez si-a schimbat atitudinea si ca un Justitiar a trecut peste lucrurile umane "Ati stationat in dreptul indicatorului de "Oprirea Interzisa? Da? Am terminat!" Si pentru ca am indraznit sa ii reprosez mi s-a dat o amenda suplimentara de 580 lei cu plata de 50%.

Consider ca este o amenda mare tinand cont ca nu am blocat nimic, Doar ca am stat pe locul de parcare a unui angajat al spitalului si aceasta din zecile de masini care erau acolo au ales chiar masina unei persoane cu handicap, doar ca era din ARAD iar celor cu nr de TM doar o hartie in Parbriz.

Nu stiu daca pot face ceva in directia aceasta. Insa vroiam sa va prezint lipsa umanitate si excesul de zel a celor de la Politia Locala Timisoara. Sa ridice o masina a unei persoane cu handicap din parcarea Spitalului. Daca eram in zona unde sa deranjez traficul sau eram in fata unui mall, intelegeam…. Imi recunosc greseala…. Daca tot voiau sa ma "corijeze" puteau sa imi dea o amenda nu sa ma puna pe drumuri si stress cu sotia cardiaca …. Credeti ca exista ceva ce as putea face in directia aceasta? Va multumesc anticipat. Cu consideratie, Dan M.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:59, 30 Septembrie 2019
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce temei legal (articol) este trecut in procesul verbal? HCL, OUG 195/2002, etc?
Indicatorul este de "Oprire interzisa" sau de "parcare interzisa"?
Era de ajutor o fotografie cu locul de parcare destinat pentru persoane cu dizabilitati.
Parerea mea este sa contestati in instanta in termen de 15 zile si sa solicitati anularea pv si amenzii si schimbarea in avertisment avand in vedere imprejurarile si restituirea sumelor platite pentru deblocaera masinii. Sunt convins ca orice judecator ar lua in considerare motivatia dvs..
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Da face referinta la art. 143 lit a din OUG 115/2002 si sanctionata de "art 100 al 2" - nu stiu daca am descifrat bine din PV). Este indicator de "Oprire interzisa" cu tablita aditionala " Cu exceptia angajatilor spitalului municipal" Am foto, insa vad ca nu am posibilitatea de a posta.
OUG 115/2002 are doar trei articole si se refera la relatiile Romaniei cu Fondul monetar international. Este exclus sa fie invocata acesta lege in p.v.
E ABUZ şi o mare doză de NESIMŢIRE! Aveţi două căi! 1-Să-i trimiteţi cu gândul în "ţările calde"! 2-Să contestaţi PV în instanţă, unde fotografiia locului unde aţi parcat şi cea a locului destinat handicapaţilor vă ajută. Vă doresc SUCCES! Tutun, Răbdare şi un Judecător cu glagorie şi doxă.
Faceti contestație,eventual contactați si un avocat.Veti recupera apoi cheltuielile de judecată. Pe mine au zis ca m-au filmat ,dar au fost asa de fraieri ca au uitat paharele de cafea pe capota i dreptul camerei.Mi-am dat seama ca nu funcționa camera,am facut contestație,am adus 2 martori si sa rezolvat.Am recuperat inclusiv cheltuielile de judecată.Bineinteles ca am contactat un avocat.Bafta

Alte discuții în legătură

Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)
In aceasta seara m-am trezit in parbriz cu o foaie care spunea ... VldB VldB In aceasta seara m-am trezit in parbriz cu o foaie care spunea ca am primit o amenda pentru stationarea intr-un loc destinat taxi-urilor dar tin sa spun ca ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)