avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva colectat la livrare sau facturare?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva colectat la livrare sau facturare?

Am facut o livrare de bunuri in luna Octombrie pe aviz de expeditie. Am emis factura in luna Noiembrie (20.11.2009) cand am colectat si tva . trebuia sa colectez TVA la livrare in Octombrie?
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 22:19, 5 Decembrie 2009
marius2009 a scris:

Am facut o livrare de bunuri in luna Octombrie pe aviz de expeditie. Am emis factura in luna Noiembrie (20.11.2009) cand am colectat si tva . trebuia sa colectez TVA la livrare in Octombrie?

Conform Cod fiscal trebuia sa intocmiti factura pana la data de 15.11.2009.
TVA colectati in noiembrie, cand ati emis factura.
Intr-adevar trebuia emisa pana pe 15.11.
Intr-adevar, factura trebuie emisa pana cel tarziu in ziua de 15 a lunii urmatoare livrarii; fiti mai atent in viitor pentru ca cei de la fisc de-abia asteapta sa va gaseasca cate o mica neregula pentru a va sanctiona.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
TVA-ul trebuia colectat in luna octombrie

La data livrarii pe baza de aviz.: 418-707,4427
La intocmirea facturii: 4111-418

Temei legal:

(2) Exigibilitatea taxei reprezintă data la care autoritatea fiscală devine îndreptăţită, în baza legii, să solicite plata de către persoanele obligate la plata taxei, chiar dacă plata acestei taxe poate fi amânată.

ART. 1341

Faptul generator pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii

(1) Faptul generator intervine la data livrării bunurilor sau la data prestării serviciilor, cu excepţiile prevăzute în prezentul capitol.

ART. 1342

Exigibilitatea pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii

(1) Exigibilitatea taxei intervine la data la care are loc faptul generator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Management Account, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa in iunie, platita in iulie=> factura de regularizare? guerila guerila Pentru un contract de leasing a fost emisa factura la data 21.06.2010 si scadenta la data de 05.07.2010, factura platita in 02.07.2010. Din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva pentru factura emisa in iunie 2010 ioanaep ioanaep Avem un contract de leasing prin care este stipulat faptul ca ratele se factureaza cu o luna inainte. Exemplu: rata din iulie s-a facturat in iunie. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Tva agentie de turism janis janis Daca o agentie de turism factureaza unui client in luna aprilie servicii turistice aferente lunii iulie , cand intervine faptul generator si exigibilitatea TVA? (vezi toată discuția)