avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Înființare PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Înființare PFA

Bună ,daca sunt angajat la un SRL pot înființa in acelasi timp un PFA,iar mai apoi sa merg in paralel cu amândouă ,adica sa furnizez diverse servicii pe baza PFA _ului si sa raman angajat la SRL?. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 25 Septembrie 2019
Da, puteti face asa ceva.

O persoană titulară a PFA poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terțe persoane care funcționează atât în același domeniu, cât și într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.(art.17 alin.2 OUG 44/2008)
Si ca salariat intr.un alt domeniu, trebuie să anunt la resurse umane faptul că am deschis un pfa?

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti face asa ceva.

O persoană titulară a PFA poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terțe persoane care funcționează atât în același domeniu, cât și într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.(art.17 alin.2 OUG 44/2008)

Nu aveti nicio obligatie de acest gen, decat daca lucrati in sectorul bugetar - functionar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat SANTIER SANTIER Buna ziua! In cazul in care sunt angajat la o companie cu CIM de 8 ore, pot avea in paralel si PFA pentru prestarea unei specialitati conexe? In CIM ... (vezi toată discuția)
Contract individual persoană fizică deținătoare de pfa Felix777 Felix777 Contract individual persoană fizică deținătoare de PFA. O persoană care are PFA, poate să facă în paralel contracte individuale ca și persoană ... (vezi toată discuția)
Angajata la stat pot avea si pfa gabibon68 gabibon68 Buna ziua, sunt angajata la Directia de Servicii Sociale ca si asistent personal pentru sotul meu cu handicap grav. Locul meu de munca fiind acasa fac diverse ... (vezi toată discuția)