avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie

buna ziua in 2008 am luat parte la acordarea unui credit de la banc post, practic am ajutat un prieten sa obtina un credit. Pe scrut datorita faptului ca el avea un contract fictiv de 30mil pe atunci inregistat la itm doar de 3 luni banca a cerut sa mai vina cu cineva cu un contract de munca mai vechi, pentru a fi credibil in fata bancii eu cu un salariu de 8mil atunci. Dosarul a fost intocmit astefl eu debitor si el coplatitor cu o rata de 12 mil atunci . in 2009 nu sa mai achitat nimik la acel credit dar imi aduc aminte ca banca pusese poprire pe contul meu. in 2010 am plecat din tara si nu mai stiu ce sa intamplat intre timp. astazi primesc un mesaj de la kruk precum ca au o oferta pentru mine in privinta datoriei. Intrebarea mea este datoria are vreo sansa sa fie prescrisa, pot intenta vreun proces avand in vedere ca sa acordat un credit cu o rata mai mare decat venitul respectiv. va multumesc

Alte discuții în legătură

Executarea silită aristica1957 aristica1957 Am primit o instintare de la un executor judecătoresc de poprirea pentru un credit de nevoi personale din anul 2008 pentru care am platit câteva rate, apoi ... (vezi toată discuția)
Consecinte neplata credite procopsitu procopsitu prietena mea are un credit de nevoi personale din care mai are de platit cam 2 ani dupa o esalonare pe care i-a oferito banca intrucat nu mai putea plati ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie lauramititelu lauramititelu Buna ziua, ne aflam in situatia unei executari silite, conform unui titlu executoriu reprezentat de un contract de credit din 19.04.2007 incheiat cu BRD ... (vezi toată discuția)