avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in munca

La determinarea vechimii in munca se iau in considerare perioadele asimilate conform Legii nr. 19/2000, respectiv perioada de armata si studiile superioare curs zi ?
Stiu ca la angajare s-a luat in calcul perioada studiilor superioare la zi pentru determinarea vechimii in munca, dar am citit in CCM ca la stabilirea duratei concediului de odina, aceasta perioada nu se ia in calcul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 30 Noiembrie 2009
Armata si studiile se iau in calcul ca perioade asimilate doar pentru stabilirea vechimii (stagiului de cotizare) pentru pensionare. Pentru celelalte drepturi (CO, spor vechime, etc.) aceste perioade asimilate, nu se iau in calcul.
mvrm2222 a scris:

La determinarea vechimii in munca se iau in considerare perioadele asimilate conform Legii nr. 19/2000, respectiv perioada de armata si studiile superioare curs zi ?
Stiu ca la angajare s-a luat in calcul perioada studiilor superioare la zi pentru determinarea vechimii in munca, dar am citit in CCM ca la stabilirea duratei concediului de odina, aceasta perioada nu se ia in calcul.

Aceste perioade nu se iau in calcul la stabilirea vechimii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de odihna zaris zaris Pentru determinarea duratei concediului de odihna, la calculul vechimii in munca se ia in considerare si durata studiilor superioare efectuate la zi ? ... (vezi toată discuția)
Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate delianeagu delianeagu Stie cineva, va rog, daca cei 2 ani de concediu pentru crestere copil se considera vechime in specialitate( de exemplu pt un post de conducere tb sa aiba 7 ... (vezi toată discuția)