avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Planul de investiții al asociației are prevederi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Planul de investiții al asociației are prevederi care nu îmi sunt de folos. Cum pot evita plata amenajărilor?

Am varsta de peste 70 ani.
Blocul nou in care locuiesc, peste 90% sunt tineri.
In planul de investitii propus se prevad :
- acoperirea terasei blocului, ( et.4 ) cu prelata,
- amenajarea unui gratar pe terasa .
- dotarea parcarii auto cu suport, biciclete )
- etc. etc.
La varsta mea urcarea 4 etaje sau pedalatul constituie un disconfort.
Cum pot evita plata acestor amenajari.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
Este total interzis realizarea de gratare in spatii neamenajate special,exista lege speciala legea picnicului
Pe de alta parte locuitul in condominii obliga proprietarii sa contribuie la intretinerea si reparatia partii comune,astfel ca plata c/v acoperire terasa daca reprezinta hotararea adunarii generale nu aveti temei legal sa nu o achitati
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,
Cu varsta, suntem pe-acolo, adica, mai in toamna, ma apropii de 70!
In primul rand, poate stiti sau poate nu, intr-o asociatie de proprietari, majoritatea hotararilur se iau cu majoritatea (50%+1) voturilor membrilor acelei as. de proprietari.
Daca tineretul doreste si hotarasc cele aratate de catre dvs., atunci, chiar nu va puteti opune...
Singura chestiune la care ati putea discuta, este aceea ca ati putea obtine un discount, la repartizarea sumelor necesare investitiilor - avand in vedere ce ati afirmat mai sus: La varsta mea urcarea 4 etaje sau pedalatul constituie un disconfort.
Mult succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule SERBAm1
Asociatia de proprierari nu are voie sa ia hotarari contrare legilor in vigoare chiar daca scopul este unul nobil.Depuneti contestatie si cereti presedintelui daca are autorizatie pentru acoperirea terasei si construirea gratarului si apoi luati legatura cu un avocat.Notificati Biroul Executiv ca sunteti impotriva!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
astea sunt modernizari si cf l asoc prop din 2018 art 51, modernizarile sa aproba cu 2/3. daca va strangeti 1/3 +1 puteti bloca decizia
asta este suplimentar sau complementar ilegalitatilor de invocat ca mai sus ref gratar, dar poate ca ilegalitatile au rolul de a convinge pe cei 1/3
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
filip01, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti deschide un proces, dar cum spuneati mai devreme, la varsta dumneavoastra acesta garantat va constitui un disconfort serios. Totusi si la varsta dumneavoastra trebuie sa faceti miscare si socializarea sunt sigur ca vă va face bine. Deci un sfat de la cineva putin mai tanar. Nu va inchideti in apartament pentru ca va considerati batran. La aproape 80 ani parintii mei inca mergeau la intrunirile de an, lucrau in gradina si erau bucurosi sa socializeze. Garantat un gratar pe terasa vă va inviora.

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis terasa dan13cris dan13cris Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera la etajul 8/8 al unui bloc din Bucuresti. Doresc sa stiu daca reparatiile la acoperisul terasei garsonierei se ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului a fost vândută unui dezvoltator care a construit pe ea patru apartamente noi. noul acoperiș este, sau nu, parte comuna în această situație? tcriss tcriss Buna ziua, Sunt proprietar de apartament intr-un vechi bloc comunist, unde initial existau 20 de apartamente/proprietari. In urma cu cativa ani, cei 20 ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)