avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SE POATE DEDUCE TVA-UL DIN CHELTUIELILE EFECTUATE PT. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SE POATE DEDUCE TVA-UL DIN CHELTUIELILE EFECTUATE PT. INFIINTAREA UNEI SOCIETATI?

se poate deduce TVA-ul din cheltuilelile efectuate pt. infiintare societate? Sau se pot scoate bani din firma dupa ce a intrat pe profit (echivalentul tuturor cheltuililor) prin restituire creditare firma?

Multumec,
Camelia AGACHI
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 07:24, 30 Mai 2006
Daca firma este platitoare de TVA se poate deduce tva-ul de pe orice document care respecta prevederile art.155 cod fiscal. In general taxele de la REgistrul Comertului privind infiintarea societatii sunt scutite de TVA, dar in masura in care pe document apare tva-ul deductibil, raspunsul este :da, se poate deduce.
Legat de creditarile de firma facute de asociati la infiintarea societati acestea se pot retrage imediat ce exista disponibil in acest sens.Creditarea de firma are legatura cu cash-ul propriu zis , nu cu rezultatul financiar al societatii (profit sau pierdere).

Mirela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Urgent - calcul cifra de afaceri plafon tva maryah_maryah maryah_maryah Buna ziua, Am o societate cu caen 4773 ( farmacie). As dori sa stiu cum se calculeaza cifra de afaceri pentru plafonul de trecere la TVA. Din cifra de ... (vezi toată discuția)
Amortizare masini transport marfa ncris78 ncris78 O societate comerciala achizitioneaza un autovehicul de transport marfa, cu MTM 3.5t, care este folosit pentru prestarea activitatii de transport marfa ... (vezi toată discuția)