avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot refuza plata unor reparatii din bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot refuza plata unor reparatii din bloc

Bună seara, locuiesc într-un bloc nou, și de curând președintele împreună cu unul din cenzori au hotărât sa schimbe firma de vidanjare. Și au stricat fosele septice care trebuiau doar într-un mod vidanjate. Acest lucru s-a hotărât fără a se întrunii o adunare generala a locatarilor, administratorul a fost pus în fata faptului împlinit. Iar acum reparația acestei fose septice probabil va întra în plata locatarilor. Doresc sa știu cum pot face sa nu plătesc reparația?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:16, 26 Septembrie 2019
Actiune in instanta daca vinovatii de aceasta decizie repartizeaza cheltuielile in acest mod.
Prima data se contesta lista cu acele cheltuilei, in 10 zile de la afisare, in conformitate cu prevederile art. 28 din legea 196/2018.

Articolul 28
(1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2)In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea ... MaBC MaBC Buna ziua! Pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea lucrărilor de hidroizolare dupa ce multiple apartamente au fost profund afectate de apa ... (vezi toată discuția)
Solicitare documente in baza legii 196/2018 armandescu armandescu Buna ziua ! A-si dori sa stiu ce documente sunt obligat sa pun la dispozitie solicitantului in conditiile in care mi-au fost cerute aproape toate documentele ... (vezi toată discuția)
Facturi pentru cheltuieli spatii comune shoni17 shoni17 Buna ziua! Firma care administrează blocul în care locuiesc a introdus pe factura de cheltuieli comune o poziție pentru înlocuirea unui \"reductor de ... (vezi toată discuția)