avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil conceput în timpul divorțului ce nu s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil conceput în timpul divorțului ce nu s-a finalizat: există soluție ca acest copil să nu fie trecut pe numele meu?

Sotia(viitoare fosta) este gravidă in 8 luni dar divorțul nu este finalizat si nici măcar nu se întrevede o finalizare in viitorul apropiat. Copil automat ca nu este al meu și este conceput cu o alta persoana. Întrebarea mea este (deși in mare știu raspunsul) :exista soluție sa nu fie trecut acest copil pe numele meu momentan eu figurand ca "soț" in documente?Din cat m-am informat este aproape imposibil sa nu fie "atasat" pe numele meu dar...... poate neoficial, știe cineva o soluție ca acest copil sa poarte numele tatalui biologic si nu meu? "Sotia" spune ca se poate asa ca am decis sa ma interesez si eu, deși ar fi o distracție sa o vad si pe ea și pe "amantul" ei, deoarece asa vine la ora actuală ea fiind încă casatorita, cum se chinuie după si cheltuie bani.,
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MgcMarius , utilizator 07:49, 27 Septembrie 2019
O sa va chinuiti impreuna ca pe dvs va cheama in judecata pt tagada de paternitate.
Dvs veti fi tatal in acte, portite nu sunt
Nu exista decat varianta instantei pt tagada de paternitate.

Copilul nascut/conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Este o prezumtie legala ce poate fi intoarsa doar in urma unui probatoriu ( test ADN, dovada ca partil enu mai convietuiau la data conceptiei etc) efectuat in fata unei instante de judecata.
Din păcate, va trebui formulată o acțiune în tagada paternității în cadrul căreia se va administra inclusiv exprtiza medico legală test ADN (2.700 lei)!
Abia apoi îl va putea recunoaște tatăl biologic!
Avocat Tabrea Alexandru a scris:

exprtiza medico legală test ADN (2.700 lei)!


3.600 de lei, mai exact, sau 5.184 de lei dacă, atunci când se va face, va fi intrat în vigoare proiectul despre care scrie colegul în acest articol (s-a propus creșterea tarifelor):
www.avocatnet.ro/articol_521...
Mulțumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în ... Dragan3 Dragan3 Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în urmă cu 5 zile,l am conceput cu o femeie care este divorțată din luna mai, ceea ce nu am stiut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare Fanuta stroe Fanuta stroe Am fost in divorț ci fostul soț si eu am nascut acum 2 luni si nu am putut sai fac certificatul la fetita pe numele la tatăl biologic am fost nevoită sa-l ... (vezi toată discuția)
Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)