avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare

Buna ziua! Am o nelamurire daca bunica din partea tatalui a murit dar si tatal meu iar sora lui tata, matusa a primit mostenire casa parinteasca prin act de vanzare cumparare mai poate fi atacat acest act? Mai ales ca matusa mi-a spus ca nu are nici o clauza. Ar mai fi si cateva pamanturi agricole care matusa nu vrea sa le recunoasca le a primit.
Vi se pare norma ca eu cu mama sa stau pe drumuri iar altcineva sa ia totul?
Cel mai recent răspuns: ap_razvan , utilizator 17:39, 26 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e obligatoriu ca un contract de vanzare sa se incheie cu vreo clauza.
Puteti invoca pe cale judecatoreasca faptul ca matusa nu a dat bani bunicii, iar actul este de fapt o donatie deghizata.
Ceea ce e cam greu de demonstrat, mai ales daca au trecut niste ani de la incheierea contractului.
pentru a fi vanzare cumparare, trebuie sa faca dovada ACHITARII UNEI SUME D BANI, ADICA PRETUL PIETEI PENTRU IMOBILUL RESPECTIV.
Cine plateste rol fiscal pentru casa respectiva? Dar pentru terenuri?
Casa si trenurile, in timpul vietii proprietarului, pot fi vandute, donate sau lasate prin testament.
Daca plata pentru casa si terenuri s-a efectuat, pare a fi o vanzare cumparare veritabila, insa, daca pretul nu s-a platit, poate fi atacata drept DONATIE DEGHIZATA PLSU PROBE- respectiv, ca pretul nu a fost platit.
Nu aveti dreptul la nimic daca proprietarul casei nu a lasat testament in favoarea dvs si nu sunteti nici din clasa mostenitorilor legali.
De ce nu as fi mostenitor legal daca urmez dupa taicamiu si chiar si defunct? Nu se imparte totul egal intre fratii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este proprietarul terenului retrocedat din jurul casei? abRoncs abRoncs Buna ziua, Sunt proprietarul, sau cel putin credeam ca sunt proprietarul, unei case + teren 2000 m2. un scurt istoric: in 1961 bunica mea a avut casa + ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare contestat cata9416 cata9416 Buna ziua. Bunicii mei au facut un act de vanzare-cumparare matusii mele. Astfel l-au exclus de la mostenire pe tatal meu. Se poate face contestatie avand in ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)